Mica Publicitate s-a facut foarte mare!

BUCURESTI - 23 februarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Mica Publicitate a devenit primul site de anunturi de publicitate pe Internet din Romania, care la sfarstul lui 2009 a reusit sa surclaseze site-uri precum romanialibera.ro, tvr.ro si chiar liderul de pana atunci, anuntul.ro. Site-ul www.micapublicitate.net a inregistrat in prima luna a anului 2010 o crestere cu 28,36%, dublu fata de decembrie 2009. Cu alte cuvinte, site-ul s-a clasat in topul accesarilor la categoria Afaceri/Comert, inregistrand 568,071 de vizitatori unici si 2,228,711 de afisari.

La ora actuala, Mica Publicitate este cel mai mare portal de anunturi gratuite din tara, aflandu-se in clasamentul general al primelor 100 de site-uri din Romania (in ianuarie 2010 ocupa locul 52).
Succesul de care se bucura Mica Publicitate se datoreaza mai multor factori. In primul rand, la baza dezvoltarii site-ului au stat investitiile consistente in Google AdWords, in software, servere si optimizare. In al doilea rand, detinatorii Micii Publicitati si-au sustinut interesul pentru continutul site-ului, in sensul pastrarii anunturilor gratuite, spre deosebire de site-urile concurente care au introdus platile prin sms.

“La 2 ani de existenta,cand cifrele de trafic au inceput sa devina interesante, site-ul a atras atentia unor jucatori importanti din piata de new media care ar fi vrut sa “lipeasca” site-ul de un cotidian tiparit. Rezistand tentatiei celor cateva zeci de mii de euro, am ales sa investim in continuare, lansand la inceputul acestui an versiunea a doua a site-ului. Zilnic 5-600 de persoane posteaza anunturile pe site, generand content original important pentru Google care indexeaza permanent noi pagini”, spune Claudiu Makkai, Managing Partner Mica Publicitate.