Povestea covoarelor de la Cercul Militar

BUCURESTI - 30 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Duminica, 29 noiembrie, emisiunea “Casamea.ro” de pe B1 TV a gazduit o editie speciala despre covoarele unicat ale fabricii Incov Alba Iulia, realizata la Cercul Militar National.

Decorarea interioarelor speciale, cum sunt cladirile de patrimoniu, precum si a unui un loc unic cum este Cercul Militar National pune multe probleme, iar covoarele se realizeaza intotdeauna la comanda. Nu oricine poate realiza o astfel de lucrare si dificultatea ei vine din trei motive principale: dimensiunile atipice, nevoia de armonizare perfecta cu interiorul si cerintele de a realiza chiar modele speciale in tesatura covorului.
Sutele de metri patrati ale interioarelor de la Cercul Militar au pus in primul rand problema producerii si finisarii unor covoare de dimensiuni uriase. Chiar daca se foloseste cea mai performanta tehnologie, latimea la care se tese un covor este limitata. Covoarele pentru suprafete mari sunt realizate prin imbinarea perfecta a mai multor bucati de dimensiuni mai mici.
O alta provocare de design pentru realizarea covoarelor de la Cercul Militar a fost legata de armonizarea cu cladirea si mai ales cu Sala de Marmura, considerata una dintre cele mai reusite realizari ale arhitecturii romanesti, cu motive decorative de inspiratie antica, geometrice si florale, dar mai ales cu numeroase elemente care fac aluzie la mediul militar: sabii, stilete, scuturi, lanci, sageti, Victorii inaripate, zeitati ale razboiului. Tesatura covorului realizata de fabrica de la Alba Iulia reia subtil si cu migala cromatica si elementele unice de decor.
Nu in ultimul rand, blazonul militar cu detalii de mare finete a fost reprodus in tesatura covorului, tehnica pe care Incov o aplica foarte des si atunci cand produce covoare pentru companii care doresc sa foloseasca sigla sau numele companiei in designul covoarelor din spatiile lor.
“Suntem mandri de lucrarea Incov de la Cercul Militar National, care este o dovada a talentului si maiestriei specialistilor Incov. Nu oricine poate realiza astfel de covoare. Nu este vorba numai de volum- iar colegii mei isi amintesc de cele cateva zeci de camioane care au transportat covoarele de la Alba Iulia la Bucuresti- ci de calitate, tehnologie, experienta si finisaje” – spune Adrian Paraschivoi, Director General al fabricii din Alba Iulia .
Incov Alba Iulia este singura fabrica de covoare din Romania si unicul loc in care se mai pot crea si produce modele de covoare la comanda. Printre clientii pentru care Incov a realizat comenzi speciale se numara institutii si cladiri de prestigiu cum ar fi Palatul Parlamentului, Banca Nationala , Casa Capsa , Patriarhia Romana sau hoteluri de renume cum este hotelul Hilton din Sibiu sau Intercontinental din Bucuresti.