OpenAgile România 2011

BUCURESTI - 29 noiembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, IT&C, Stiinta / Cercetare

OpenAgile 2011, a treia ediţie a conferinţei în România, a avut loc pe 2 noiembrie 2011, cu tema "Build a Great Team". Această conferinţă a promovat și dezbătut soluţii Agile și Lean pentru software de calitate şi excelenţă în afaceri.

www.openagile.ro

www.openagile.ro

 Mi-a plăcut foarte mult OpenAgile și mă bucur că am participat. Mi-am format prima impresie despre Agile de la cei mai în măsură oameni. Toţi vorbitorii au fost la înălţime. Mă mai bucură faptul că este deja formată o comunitate, la care pot apela atunci când am nevoie. 

Participant la conferinţa OpenAgile

OpenAgile a fost un eveniment de succes cu peste 100 de participanţi și 9 speakeri din 5 ţări (Belgia, Italia, Olanda, UK si România) şi, respectiv, 7 oraşe din România (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara).

Sub titlul Build a great team, a treia ediţie OpenAgile a adus împreună practicieni Agile și Lean de renume internaţional, care au dezvăluit soluţiile găsite de-a lungul timpului pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea şi calitatea produselor software. 

Vorbitorii care au susţinut prezentări la conferinţă au fost:

Andrea Provaglio “Effective Self-organization”

Alex Bolboacă “How to create a great technical team”

Johan Lybaert “Turning IT into strategy advantage”

Radu Davidescu “Agile adoption obstacles”

Bogdan Iordache “Eastern Europe’s hacker culture”

Richard Stinear “Building cross-organizational teams”

Andrei Savu “Building a great team around an open source project”

Cătălin Sindelaru “The pain of doing Scrum”

Jurgen Appelo, inițiatorul comunității Agile Lean Europe, “How to change the world

Conferința OpenAgile a avut loc în 2 noiembrie 2011, în București, la Hotelul Royal Bucharest și a oferit șansa participanților să discute cu speakeri internaționali, lideri în IT software și mod de organizare, dezvoltatori, testeri și manageri pasionați de ceea ce fac. În sesiunea Open Space au fost propuse 15 teme de discuţie din care 12 au şi fost dezbătute. 

Scopul conferinţei a fost ca fiecare participant să descopere tehnici eficiente, pe care să le poate aplica imediat în propriul proiect sau în cadrul companiei, pentru rezultate cât mai bune. Organizarea celei de-a treia ediţii a OpenAgile în România ne-a adus satisfacţii imense: 

* Am avut un grup de vorbitori extraordinari şi un public isteţ care a ştiut să profite la maxim de experienţa invitaţilor noştri; participanţii s-au implicat în discuţii iar vorbitorii au apreciat entuziasmul și implicarea audienţei;

* Subiecte variate au fost discutate în timpul sesiunilor - prezentări, open space și lighting talks, iar participanţii au apreciat faptul că toate sesiunile s-au bazat pe experienţe reale și au răspuns la problemele și intrebările fiecaruia; 

* Reacţiile au fost pozitive, atât pentru conţinut, cât și pentru organizare.

* Poze de la conferinţa OpenAgile 2011 puteţi vedea pe site-ul conferintei.

Conferinţa are loc anual și se adresează în principal industriei software din România, inclusiv integratorilor şi proiectelor de mentenanţă software: factori de decizie, manageri de proiect, lideri de echipe, testeri, programatori, web designeri, ingineri de sistem, precum şi tuturor celor interesaţi de IT&C. Sunt bineveniţi şi clienţi ai companiilor de software care doresc să înţeleagă domeniul pentru o colaborare mai bună cu furnizorii lor, precum şi profesori, personal academic sau membri ai mass-media. 

 Adiacent conferinţei, Jurgen Appelo şi-a împărtăşit experienţa privind diverse practici de manangement și Agile în cadrul unui training care a avut loc în Bucureşti, 3-4 Noiembrie ("Agile Leadership Practices").

Conferinţa OpenAgile România a primit sprijin din partea:

- sponsorilor Cegeka, Endava Romania, Luxoft Romania (ITC Networks), Netop Tech si Rally Development Software și a

- partenerilor media Hit.ro, Blogu.lu, GeekMeet.ro,  Balaur.ro, Lucrez.in/IT, Joobs.ro, Method & Tools, CalendarEvenimente.ro, ITStiri.ro, How to Web, ComunicateDePresa.ro, Club It&C, ANIS, Agora, Agile Tour Bucharest, WorldIT, Trafic.ro.

Despre OpenAgile:

Conferinţa este organizată de Agile Works (www.agileworks.ro), comunitatea Agile din România şi Mosaic Works (www.mozaicworks.com), firmă specializată în îmbunătăţirea organizării şi calităţii proiectelor software şi creşterea eficienţei echipelor dezvoltatoare de software.  

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul conferinţei www.openagile.ro. 

Coordonator OpenAgile: 

Maria Diaconu – maria.diaconu@mozaicworks.com

Contact: 

Nicoleta Pirvan - nicoleta.pirvan@mozaicworks.com

Despre Mosaic Works

Mosaic Works (www.mozaicworks.com), prin serviciile de învătare, training, consultanţă (workshop-uri, coaching, conferinţe, etc.) pe care le oferă clienţilor săi:
1) creşte, în domeniul IT software, performanţa profesională şi personală;
2) îmbunătăţeste organizarea şi calitatea proiectelor software;
3) creşte eficienţa echipelor dezvoltatoare de software.

Taguri: leanOpenAgileMosaic WorksAgileAgileWorksScrum