Gabriela Szabo Run Fest 2013, cel mai asteptat cros al anului, ia startul pe 21 septembrie, in Padurea Baneasa

BUCURESTI - 20 septembrie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Sport

Live site

Sambata, 21 septembrie 2013, ora 09.00, in Padurea Baneasa, va invitam sa luati parte la mult asteptatul eveniment: Gabriela Szabo Run Fest 2013! Peste 570 de concurenti s-au inscris pana in prezent la cursele de alergare: Copii, Juniori, Open, Stafeta si Familie. Pentru cei mici am pregatit o surpriza: la start ii asteapta campioana olimpica Gabriela Szabo!

Gabriela Szabo Run Fest 2013, cel mai asteptat cros al anului,  ia startul pe 21 septembrie, in Padurea Baneasa

 Copiii inscrisi in concurs, cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani, vor alerga in prima cursa si se vor bucura de prezenta si sfaturile celebrei atlete, precum si de un cros impreuna cu Gabriela Szabo. Alaturi de participanti va fi si Zsolt Gyöngyössy, cunoscutul antrenor federal, care va efectua traseul de 9 kilometri in cadrul competitiei.

Evenimentul va beneficia de prezenta domnului Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, la ora 10.00, care va veni sa incurajeze si sa felicite participantii la Gabriela Szabo Run Fest.

In total, se vor desfasura sase curse de alergare in aer liber la crosul Gabriela Szabo Run Fest, pe un traseu ce combina zone de padure cu cele de asfalt. In 2013, prima editie isi propune sa aduca la start oameni de toate varstele, incepatori sau alergatori cu experienta.  Organizata in Saptamana Europeana a Mobilitatii, 16-22 septembrie, competitia incurajeaza oamenii sa faca miscare si sa isi imbunatateasca calitatea vietii. Detalii legate despre concurs, reguli si taxa de participare le gasiti pe site-ul evenimentului: www.runfest.ro. Ultima zi de inscriere online este vineri, 20 septembrie, pana la ora 20.00.

In cadrul evenimentului, la ora 09.00 va avea loc un briefing de presa cu Gabriela Szabo, Zsolt Gyöngyössy si Catalin Mocuta, presedintele MPG si organizatorul crosului, la care sunt invitati sa participe reprezentantii mass-media. Evenimentul Gabriela Szabo Run Fest se va desfasura in parcarea din fata Academiei de Politie, Aleea Privighetorilor, Sector 1, Bucuresti.

MPG va oferi foarte multe premii la competitia Gabriela Szabo Run Fest si va organiza doua tombole la care participantii vor putea castiga alte premii atractive.

Gabriela Szabo Run Fest 2013 este un eveniment sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Regia Autonoma de Transport Bucuresti.

Despre MPG

Despre Gabriela Szabo: In 1999 a fost declarata cea mai buna sportiva si atleta a lumii si cea mai buna atleta a Europei. In 2000 a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de vara. De patru ori campioana mondiala la seniori, Gabriela Szabo a stabilit recorduri mondiale la cursele de 2.000 si 5.000 de metri. In toate actiunile desfasurate, Gabriela Szabo militeaza pentru un stil de viata sanatos prin miscare, educatie si dorinta de a obtine performanta.
Despre Zsolt Gyöngyössy:
A fost declarat unul dintre cei mai buni antrenori, ocupand locul 3 in topul romanesc dupa numarul de medalii aduse tarii noastre. In anul 2000, Asociatia Balcanica a Federatiei de Atletism (ABAF) i-a acordat titlul de cel mai bun antrenor din Balcani, dupa aurul obtinut la Jocurile Olimpice de vara din acelasi an, dar si dupa recordurile mondiale inregistrate de Gabriela Szabo in 1998 si 1999.
Despre Saptamana Europeana a Mobilitatii:
Comisia Europeana organizeaza, in perioada 16-22 septembrie, Saptamana Europeana a Mobilitatii, prin care incurajeaza cetatenii europeni sa foloseasca mijloace alternative transportului motorizat si poluant si sa imbunatateasca starea mediului si calitatea vietii in orasele europene.
Despre MPG:
MPG este o companie de marketing sportiv care ofera servicii specializate de consultanta sportiva si activare a sponsorizarilor, generand oportunitati de promovare locale si nationale prin sport. In cei 15 ani de activitate, MPG a acumulat o experienta unica, prin dezvolt