Ce presupune și cât plătește un job de dealer live?

BUCURESTI - 7 septembrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

Dacă vreodată te-ai gândit să te angajezi cu domeniul jocurilor de noroc, funcția de dealer live de cazino poate să fie una dintre alternative. Apariția cazinourilor online a făcut ca acest job să fie tot mai căutat, dar înainte de a aplica află ce presupune și mai exact cu cât se plătește un asemenea joc de muncă.

Mr Bit Romania

Mr Bit Romania

Industria jocurilor de noroc este într-o continuă dezvoltare, iar lucrul acesta atrage după sine și locurile de muncă. Dacă te-ai gândit vreodată să te reprofilezi și să cauți un job, varianta de dealer în cadrul unui live casino online poate fi o alegere inspirată. Probabil că dacă ești familiarizat deja cu jocurile de noroc ai văzut ce înseamnă meseria aceasta doar din perspectiva jucătorului, însă lucrurile stau diferit dacă privești din perspectiva crupierului. În continuare vedem ce înseamnă mai exact care sunt atribuțiile unui dealer și care este suma de bani pe care o încasează.

Criterii de eligibilitate

Am căutat prin anunțurile care sunt acum pe platformele cu locuri de muncă pentru a face o selecție a criteriilor de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească una aspirant la funcția de dealer. Iată care sunt acestea:

Să aibă peste 18 ani.

Sociabil, comunicativ și cu atitudine pozitivă.

Capabil să lucreze după un program flexibil, în weekend, de sărbători.

Să nu aibă antecedente penale.

Cunoașterea regulilor de cazinou constituie un avantaj, dar nu este o regulă obligatorie.

Ce este și ce face un dealer în cadrul unui cazino online?

Rolul unui dealer sau crupier cum mai este el denumit în limbajul de specialitate este să fie interfața unei platforme online și utilizatori. Pe lângă faptul că se asigura ca toate lucrurile să decurgă cum trebuie,  îi mai întră în atribuții să socializeze cu oamenii de la masă și să întrețină atmosfera atunci când este cazul. Atunci când vine vorba despre responsabilități, acestea sunt multiple:

Supravegherea jocului și asigurarea unei sesiuni corecte.

Se asigură că pariurile plasate de jucători sunt conforme cu regulamentul jocului.

Sesizarea neregulilor apărute pe durata desfășurării jocului.

Prezentarea opțiunilor de joc jucătorilor de la masă.

Programul de lucru al unui dealer

Cazinourile online funcționează după un program de 24 de ore din 24, iar dealerii lucrează în ture săptămânale. Același principiu se aplică și pentru sălile de jocuri, unde programul durează de cele mai multe ori până în zorii zilei când se închide câteva ore pentru schimbul de tură și curățenie.

Cât câștigă un dealer live

Remunerația unui dealer este confidențială, dar salarul poate crește considerabil în funcție de mai mulți factori. Un crupier la început de drum este remunerat cu aproximativ 600 de euro (3.000 lei), dar suma va crește pe măsură ce capătă experiență.  În privința cazinourilor stradale, suma de bani primită poate fi mult mai mare pentru că este rotunjită de bacșișul primit din partea clienților.

Când vine vorba despre un dealer cu experiență, acesta ajunge și la 4.000 de lei salariu. Se ajunge la această sumă pe măsură ce are un număr mai mare de ture. Lucratul pe timp de noapte aduce iar sporuri importante pentru un crupier cu experiență. Salarii mult mai mari sunt pentru dealerii care aleg să lucreze pe vasele de croazieră. Posibilitățile sunt altele acolo și un salariu ajunge și până la 9.000 de lei. De cele mai multe ori contractul este pe durata determinată, iar angajatori sunt firme de renume internațional.

Avantajele și dezavantajele unui dealer

Un crupier poate câștiga bani frumoși datorită bacșișului. Odată cu experiența își dezvoltă și latura de lider, cât și de lucru cu oamenii. Gestionarea stresului este un avantaj pe care un dealer ajunge să-l dobândească pe măsură ce lucrează tot mai mult. Alte avantaje ale jobului de crupier sunt oportunitatea de a cunoaște oameni noi tot timpul și își dezvoltă abilitățile de comunicare.

Bineînțeles că fiecare loc de muncă nu poate să fie perfect și vine la pachet atât cu avantaje, dar și cu lucruri care îl avantajează mai puțin. Unul dintre dezavantaje este că trebuie să lucreze pe timp de noapte, în weekenduri și chiar de sărbători. Totodată, poate fi martor la situația delicate și comportamente problematice din partea jucătorilor. 

Dacă îți dorești un loc de muncă antrenament și unde își poți dezvolta mai multe abilități, atunci dealer în săli de jocuri sau cazinou online poate să fie alegerea inspirată. În cadrul acestui articol am punctat cele mai importante aspecte, dar rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea sau nu să activeze pe această funcție.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mr-bit-online/ce-presupune-si-cat-plateste-un-job-de-dealer-live