Analiza completă a pieței din România dezvăluie cele mai bune credite de nevoi personale, conform Mr.Finance

BUCURESTI - 3 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Cum să obții cele mai avantajoase credite de nevoi personale din România

Studiu: Cele mai bune credite de nevoi personale din Romania

Studiu: Cele mai bune credite de nevoi personale din Romania

 Creditele de nevoi personale pot fi accesate mai usor decat alte tipuri de imprumuturi, dar adesea vin cu dobanzi mai mari decat creditele garantate. In acest articol, vom face o analiza comparativa a ofertelor de credite de nevoi personale de la cele mai importante banci din Romania. 

Ion Soltinschi

Creditele de nevoi personale sunt produse care pot fi accesate cu scopul finantarii unor cheltuieli: reparatii, vacante, achizitii sau chiar probleme de santate. Bancile din Romania propun o gama larga de oferte de creditare, cu caracteristici si conditii diferite. MrFinance a analizat ofertele de credite de nevoi personale de la cele mai importante banci din Romania si am identificat cele mai bune optiuni, in functie de necesitati.

 

De ce este important

Alegerea celui mai bun credit de nevoi personale poate fi o operatiune care sa necesite foarte mult timp, analiza amanuntita pe diferite criterii si comparatie intre mai multe oferte de la banci. Mr.Finance a facut o comparatie amanuntita intre produsele de creditare de la banci in functie de cele mai importante aspecte: suma care poate fi accesata, dobanda si costurile aferente imprumutului, perioada de creditare si conditiile de acordare.

 

Cel mai bun credit de nevoi personale

Astfel, in urma analizei efectuate, cel mai bun credit de nevoi personale este de la ING Bank. Este un produs care poate fi accesat fara justificarea banilor utilizati, poti alege intre dobanda fixa sau variabila, ai dobanda preferentiala daca esti sau alegi sa fii client ING. Suma maxima care poate fi imprumutata este de 125.000 RON, cu o dobanda de la 8.54%. Conditiile de acordare sunt foarte lejere, ai nevoie de un pachet minim de documente. Pe langa asta, creditul poate fi accesat direct din aplicatia ING, fara drumuri suplimentare la banca.

 

Cel mai bun credit dupa suma maxima

Cu toate acestea, in functie de anumite criterii, cum ar fi: suma maxima care poate fi accesata sau scopul pentru care este accesat imprumutul, alte credite ofera mai multe avantaje.

Cel mai bun credit de nevoi personale fara garantii dupa suma maxima care poate fi accesata este cel de la  Banca Transilvania . Astfel, poti imprumuta pana la 250.000 RON pentru acoperirea unor cheltuieli mai mari.

 

Cel mai bun credit cu garantii

De asemenea, anumite banci ofera optiunea de a accesa sume mult mai mari cu conditia constituirii unor garantii. Astfel, de la Garanti Bank poti imprumuta pana la 1.470.000 RON, cu o dobanda de la 8.86%. Conditia acordarii acestui imprumut este aducerea catre banca a unei garantii imobiliare.

 

Cel mai rapid credit de nevoi personale

In anumite circumstante avem nevoie de bani foarte rapid si nu ne permitem sa pierdem timpul cu multe drumuri la banca si perioada mare de aprobare. Creditul de nevoi personale de la Alpha Bank poate fi accesat in 24 de ore din momentul aplicarii. Astfel, chiar a doua zi poti primi pe card pana la 148.000 lei, cu conditia ca respecti toate criteriile de acordare a imprumutului.

 

Creditele de refinantare

Uneori poate fi o idee buna sa ne restructuram creditele mai vechi. Fie ca avem ratele prea mari, fie ca vrem sa ne aducem toate creditele intr-un singur loc si sa platim o singura rata. Pentru aceste obiective, refinantarea ar putea fi o solutie potrivita. Creditele de nevoi personale pot fi accesate si cu scopul de a refinanta imprumuturi mai vechi. In functie de nevoia fiecaruia, optiunea de creditare potrivita poate fi diferita. Astfel, daca criteriul principal este suma maxima care poate fi accesata, atunci optiunile de la Banca Transilvania, Garanti Bank, Vista Bank,  CEC Bank  pot fi cele potrivite. Daca scopul este sa avem costuri cat mai mici, atunci BCR, ING, Garanti Bank pot sa ofere solutiile cele mai bune.

 

Creditul cu cea mai mica dobanda

De asemenea, este foarte importanta si dobanda pe care o vom plati pentru creditul accesat. In urma analizei efectuate, cea mai mica dobanda, de la 7.79% o are creditul de nevoi personale de la BCR. Aceasta dobanda poate fi optinuta doar respectand niste conditii impuse de banca: sa incasezi veniturile lunare la BCR, sa inchei o asigurare viata si sa accesezi creditul direct din aplicatie. 

Exista si anumite conditii de acordare a unui credit de nevoi personale. Evident, aceste conditii difera de la o banca la alta, cu toate acestea, exista cateva criterii generale pe care majoritatea bancilor le iau in considerare si la care recomandat este sa fii atent: sa ai venituri stabile, sa ai un scor de credit bun, sa fii atent la gradul de indatorare, sa fii atent la costurile aferente imprumutului, in special la DAE.

 

Concluzie

In concluzie, in functie de necesitati si cea mai buna optiune de credit de nevoi personale o sa fie diferita. Recomandat este sa ne setam din start niste obiective, si in functie de acestea sa facem alegerea corecta. Daca scopul este sa optinem bani cat mai rapid, atunci anumite produse pot sa fie cele potrivite. Daca dorim o suma mai mare, un cost cat mai mic sau sa refinantam un alt credit, atunci, evident, solutiile vor fi potrivite.

Pentru a lua o decizie cat mai asumata si bazata pe analiza comparativa, iti recomand sa parcurgi ghidul de la MrFinance si sa iei cea mai buna hotarare pentru tine.

 

Despre Mr.Finance

Mr.Finance ofera informatii valoroase si clare pentru deciziile financiare educate, prin comparatii, ghiduri si analize obiective ale instrumentelor si serviciilor din sfera financiara.

Ne dorim sa imbunatatim lumea financiara prin informatii comunicate simplu, pe intelesul tuturor, pentru orice decizie ce implica finantele oamenilor - accesarea unui imprumut, cumpararea unei case, investirea in crypto sau platforme de tranzactionare.

Pentru a afla mai multe, vizitati site-ul: www.mrfinance.ro 

Despre Mrfinance Romania

MrFinance.ro te ajuta sa intelegi lumea financiara in cei mai obiectivi termeni. Platforma noastra iti aduce in atentie informatii utile despre creditele bancare, creditele nebancare, asigurari, utilitati si multe altele.
Comparatii instante si usor de folosit.
Informatii corecte si usor de inteles.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mrfinace-romania/analiza-completa-a-pietei-din-romania-dezvaluie-cele-mai-bune-credite-de-nevoi-personale-conform-mr-finance