Analiza completă a pieței din România dezvăluie cele mai bune credite ipotecare, conform Mr.Finance

BUCURESTI - 16 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate

Cum să obții cele mai avantajoase credite ipotecare din România

Creditele ipotecare reprezinta una dintre cele mai populare optiuni de finantare pentru cumpararea unei case sau a unui apartament. Acestea sunt disponibile pentru majoritatea oamenilor si pot oferi avantaje importante in ceea ce priveste proprietatea imobiliara.

In esenta, un credit ipotecar este un imprumut pe care il obtineti pentru a cumpara o proprietate imobiliara. Acest imprumut este garantat de proprietatea pe care o cumparati si de obicei are o perioada de rambursare de pana la 30 sau 35 de ani.

Avantajele creditelor ipotecare includ accesul la o finantare mai mare decat alte tipuri de imprumuturi, precum si posibilitatea de a cumpara o proprietate imobiliara fara a fi nevoie sa detineti intreaga suma necesara. De asemenea, plata unui imprumut ipotecar poate fi considerata o investitie, deoarece proprietatea imobiliara pe care o cumparati se poate valorifica in timp.

Bancile din Romania ofera o gama larga de credite ipotecare. MrFinance a analizat ofertele de credite ipotecare de la cele mai importante banci din Romania si am identificat cele mai bune optiuni, in functie de necesitati.

De ce este important

Inainte de a alege cel mai bun credit ipotecar pentru achizitia unei locuinte este nevoie de o analiza riguroasa a pietei si a ofertelor de la banci. Accesarea unui creditul ipotecar este o decizie importanta, de obicei pe termen destul de lung. Acesta este si motivul pentru care MrFinance a facut o analiza amanuntita a ofertelor de credit ipotecar si a pregatit un ghid cat se poate de detaliat, astfel incat sa iei cea mai buna decizie in acest sens.

Cel mai bun credit ipotecar

MrFinance a analizat ofertele de credite ipotecare de la cele mai importante 14 banci din Romania. In urma unor comparatii riguroase, 4 banci au optinut scorul de 5/5. Acestea sunt:

ING Bank, care ofera posibilitatea sa accesezi pana la 1.200.000 RON pe o perioada de pana la 30 de ani, la o dobanda incepand de la 7.79%;

Banca Transilvania, care ofera posibiliatea sa accesezi pana la 250.000 euro sau echivalent in lei, pe o perioada de pana la 30 de ani, la o dobanda incepand de la 7.5%;

Alpha Bank, unde poti imprumuta pana la 350.000 euro sau echivalent in lei, pe o perioada de pana la 30 de ani, la o dobanda incepand de la 8.61%;

Vista Bank, unde poti accesa pana la 570.000 euro sau echivalent in lei, pe o perioada de pana la 35 de ani, cu o dobanda incepand de la 7.5%.

Cel mai bun credit ipotecar dupa suma maxima

Cu toate acestea, in functie de anumite caracteristici specifice, cum ar fi: suma maxima, cele mai mici costuri etc, anumite banci pot sa ofere mai multe avantaje. Astfel, cele mai bune credite, in functie de suma maxima care poate fi accesata, sunt cele de la:

Vista Bank, unde poti accesa pana la 570.000 euro sau echivalent in lei.

CEC Bank, unde poti imprumuta pana la 560.000 euro sau 2.800.000 RON.

Garanti Bank. Poti accesa pana la 580.000 euro sau echivalentul in lei.

First Bank, unde poti accesa pana la 2.450.000 RON.

BRD. Suma maxima la acest imprumut este de 2.400.000 RON.

Cel mai bun credit ipotecar pentru refinantare

Uneori poate fi o idee buna sa ne restructuram creditele mai vechi. Fie ca avem ratele prea mari, fie ca vrem sa ne aducem toate creditele intr-un singur loc si sa platim o singura rata. Pentru aceste obiective, refinantarea ar putea fi o solutie potrivita. Creditele ipotecare pot fi accesate si cu scopul de a refinanta imprumuturi mai vechi. In functie de nevoia fiecaruia, optiunea de creditare potrivita poate fi diferita. Astfel, daca criteriul principal este suma maxima care poate fi accesata, atunci optiunile de la CEC Bank, Garanti Bank, Vista Bank, First Bank si BRD pot fi cele potrivite. Daca scopul este sa avem costuri cat mai mici, atunci Unicredit Bank, First Bank si BRD pot sa ofere solutiile potrivite.

Creditul cu cea mai mica dobanda

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare inainte de a accesa un imprumut ipotecar, este dobanda aferenta creditului. In urma analizei efectuate, bancile care au cea mai mica dobanda pentru creditele ipotecare sunt Unicredit Bank, First Bank si BRD. Evident, vorbim despre creditele acordate in lei. In cazul creditelor acordate in euro, cea mai mica dobanda o are CEC Bank. Aceste dobanzi pot fi optinute daca sunt indeplinite mai multe conditii: esti sau doresti sa fii client al bancii, iti faci o asigurare de viata, care este suma creditului etc.

Exista mai multe conditii pe care bancile le iau in considerare inainte de a aproba o cerere de credit: sa ai un istoric de credit bun, sa ai venituri stabile, sa ai un grad de indatorare rezonabil.

Pentru a facilita comparatia mai multor oferte de credit, recomandat este sa fii atent la DAE (Dobanda Anuala Efectiva). Acesta este un indice care, pe langa dobanda, cuprinde si celelalte costuri aferente imprumutului.

Concluzii

In general, creditele ipotecare sunt o optiune viabila pentru cei care doresc sa cumpere o casa sau sa-si refinanteze ipoteca actuala. Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare mai multe aspecte, cum ar fi dobanda, costurile asociate si perioada de rambursare. De asemenea, este esential sa se analizeze cu atentie situatia financiara personala si sa se stabileasca un buget adecvat inainte de a aplica pentru un credit ipotecar. In plus, este intotdeauna recomandabil sa se compare ofertele de credite ipotecare de la mai multi creditori pentru a gasi cel mai avantajos produs financiar.

Pentru a lua o decizie cat mai asumata si bazata pe analiza comparativa, iti recomand sa parcurgi ghidul de la MrFinance si sa iei cea mai buna hotarare pentru tine.

Despre Mrfinance Romania

MrFinance.ro te ajuta sa intelegi lumea financiara in cei mai obiectivi termeni. Platforma noastra iti aduce in atentie informatii utile despre creditele bancare, creditele nebancare, asigurari, utilitati si multe altele.
Comparatii instante si usor de folosit.
Informatii corecte si usor de inteles.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mrfinace-romania/analiza-completa-a-pietei-din-romania-dezvaluie-cele-mai-bune-credite-ipotecare-conform-mr-finance