Programe interactive in expozitia Bourdelle

BUCURESTI - 9 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Expozitia de sculptura Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii. Bucuresti-Paris, o prietenie franco-romana constituie in luna noiembrie cadrul de desfasurare al mai multor manifestari pentru public organizate de Sectia Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale: traseele-concurs interactive, programele pentru familii sau programele pentru publicul adult (Rendez-vous cultural si Un ceas pentru arta).

TRASEE IN EXPOZITIE

Muzeul National de Arta al Romaniei propune vizitatorilor acestei expozitii parcurgerea unor trasee-concurs interactive si amuzante. Prin aceste trasee dorim sa facem vizita mai atractiva si urmarim familiarizarea copiilor si tinerilor cu muzeul. Fondul lor ludic incurajeaza dezvoltarea imaginatiei vizitatorilor si asimilarea unor noi cunostinte in domeniul artei, prin intermediul propriilor investigatii.
Pentru expozitia ”Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii. Bucuresti-Paris, o prietenie franco-romana” exista patru tipuri de trasee adaptate diferitelor grupe de varsta: pentru copii intre 6 si 9 ani (Sculpturi care ne vorbesc) si pentru cei intre 10 si 13 ani (Centaurii si lumea lor), pentru tineri intre 14 si 18 ani (Sculptura pe portativ) si pentru vizitatorii de peste 18 ani (Mitologie si sculptura).
Urmand indicatiile din foaia de instructiuni, vizitatorii sunt invitati sa identifice fiecare opera inclusa in foaia de parcurs si sa raspunda cerintelor enuntate. Cele mai ingenioase raspunsuri vor fi premiate in luna februarie.

Traseele sunt incluse in pretul biletului de vizitare si pentru a intra in concurs trebuie lasate completate la casa de bilete dupa incheierea vizitei. Premiile vor fi oferite dupa inchiderea expozitiei, in luna februarie.


PROGRAME PENTRU FAMILII

Intitulate Muzica in bronz. Zei si muze la muzeu, programele urmaresc sa-i initieze pe cei mici in lumea mitologiei prin intermediul sculpturilor lui Antoine Bourdelle si sa le dezvaluie modul cum pot fi reprezentate in mod alegoric arta dansului si a muzicii. Programele sunt structurate in vizite active in expozitie si ateliere de creatie. Copiii vor asista la un concert imaginar al instrumentelor antice, iar in atelier vor avea ocazia sa realizeze lucrari turnate in ipsos.

•4 si 5 noiembrie, orele 11.00 si 15.00 – pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani;
•11 si 12 noiembrie, orele 11.00 si 15.00 – pentru copii cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani;
•18 si 19 noiembrie, orele 11.00 - pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani;
•18 si 19 noiembrie, orele 15.00 – pentru copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani.


Participarea la aceste programe se face numai pe baza de programare la telefon 314.81.19 sau prin e-mail: angelica@art.museum.ro .


PROGRAME PENTRU ADULTI

Pentru cei interesati de aprofundarea mesajului propus de conceptul expozitional, Un ceas pentru arta si Rendez-vous-ul cultural sunt ocazii de a participa la intalniri informale si degajate in care se vor discuta sculptura lui Antoine Bourdelle, locul acestuia in modernitate si relatia sa cu spatiul romanesc.

•UN CEAS PENTRU ARTA - sambata, 4 noiembrie, orele 12.00;
(vizita cu ghidaj gratuit) - vineri, 17 noiembrie, orele 16.00;

Tarif: biletul de intrare in expozitie


•RENDEZ-VOUS CULTURAL
(prezentare insotita de material ilustrativ, - vineri, 10 noiembrie, orele 16.00;
urmata de vizitarea ghidata a expozitiei)

Tarif: biletul de intrare in expozitie + taxa de 4,00 lei


Participarea la aceste programe se face numai pe baza de programare la telefon 314.81.19 sau prin e-mail: cosmin.ungureanu@art.museum.ro .

Despre Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Naţional de Artă al României,
Calea Victoriei 49-53
314 81 19
Raluca Bem Neamu,
Head of Education, Communication and Cultural Projects
The National Museum of Art of Romania
Calea Victoriei, 49-53,
Sector 1, Bucharest,
Tel: 021/314 81 19
Fax: 021/ 312 43 27

alina.patru@art.museum.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei/programe-interactive-in-expozitia-bourdelle