WWW PENTRU MNAR

BUCURESTI - 1 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Incepand cu 1 martie 2007 Muzeul National de Arta al Romaniei isi lanseaza oficial pe internet site-ul accesibil pentru public la adresa www.mnar.arts.ro

Realizat in colaborare cu Institutul pentru Tehnica de Calcul, site-ul Muzeului National de Arta al Romaniei ofera publicului informatii variate despre galeriile si colectiile muzeului, despre expozitiile temporare organizate de muzeu, despre programele pentru public, precum si despre cele trei muzee-satelit: Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Theodor Pallady si Muzeul K.H. Zambaccian.

Sectiunea Expozitii temporare cuprinde informatii atat despre expozitiile in curs, cat si despre cele organizate si gazduite de Muzeul National de Arta al Romaniei in perioada 2005-2007.

Accesand Galerii, utilizatorul poate afla informatii despre cele doua galerii permanente – Galeria de Arta Europeana si Galeria Nationala, cu cele doua sectiuni ale sale: Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Prezentarea galeriilor este insotita de o selectie de imagini reprezentative, grupate in functie de scolile artistice carora le apartin, in cazul Galeriei de Arta Europeana, in functie de tehnica si suport, in cazul Galeriei de Arta Veche Romineasca, sau cronologic, in cazul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna. Pentru Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna se poate efectua turul galeriilor ce cuprinde toate salile de expunere.

Sectinea Colectii contine prezentari ale colectiilor din patrimoniul Cabinetului de Desene si Gravuri, al Sectiei de Arte Decorative si al Sectiei de Arta Orientala, care deocamdata nu beneficiaza de spatii de expunere permanenta, fiind accesibile publicului doar in cadrul expozitiilor temporare.

Cele trei muzee-satelit ale MNAR - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Theodor Pallady si Muzeul K.H. Zambaccian – beneficiaza de prezentari insotite de imagini intr-o sectiune speciala.

Din rubrica Educatie utilizatorul poate afla informatii complete despre tipurile de programe educative organizate de muzeu – programe pentru scoli si gradinite, programe pentru familii sau programe pentru adulti (Un ceas pentru arta si Rendez-vous cultural) – precum si calendarul acestor manifestari pe luna in curs.

Foarte utile sunt si rubricile Restaurare – din care utilizatorul descopera povestea unei capodopere (Venus si amor de Lucas Cranach cel Batran) spusa din perspectiva specialistilor din laboratoarele de restaurare ale muzeului, sau Istoricul cladirii fostului palat regal, precum si sectiunea de Informatii utile in care sunt disponibile informatii legate de programul de vizitare, tarife, mijloace de acces sau drepturi de reproducere a imaginilor din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei si al muzeelor-satelit.

Rubrica Presa faciliteaza accesul ziaristilor la comunicatele de presa emise de Muzeul National de Arta al Romaniei incepand cu anul 2005, grupate in categoriile Expozitii, Programe pentru public si Evenimente speciale. O parte din comunicatele de presa sunt insotite de imagini ilustrative care pot fi descarcate de utilizatori.

Site-ul este accesibil deocamdata numai in limba romana, urmand ca variantele in limbile engleza si franceza sa fie lansate in curand.

Despre Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Naţional de Artă al României,
Calea Victoriei 49-53
314 81 19
Alina Patru,
referent comunicare
alina.patru@art.museum.ro