„Copilărie fără vârstă”

BUCURESTI - 27 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Institutul Geologic al României vă invită, în acest week-end, la Muzeul Naţional de Geologie pentru a participa la evenimentul „Copilărie fără vârstă” ce reuneşte o serie de activităţi dedicate Zilei Copilului.

Cei mici sunt aşteptaţi sâmbătă, 29 mai, de la 11.00, la atelierul de creaţie „Un desen de ….. 30 de metri”. Timp de aproape o oră, prichindeii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani îşi vor pune la încercare creativitatea şi îndemânarea pentru a aşterne pe hârtie „Lumea copilăriei”.
De la 12.00 începe o „Aventură la Muzeu”, program educativ pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. Cei mici sunt invitaţi să facă o incursiune în lumea minunată a geologiei. Li se vor dezvălui tainele evoluţiei vieţii pe pământ, de la formarea planetelor, a mineralelor şi a rocilor, până la apariţia omului. Un element de atracţie îl va constitui „Ţara dinozaurilor”. Aici, copiii vor face cunoştinţă cu dinozaurii descoperiţi pe teritoriul României, se vor putea fotografia cu ei şi vor primi fişe educative de lucrat acasă.
Punctul de plecare va fi Sala de Fluorescenţă, grupurile de câte 7 copii fiind preluate de către un geolog cu care vor reconstitui „spirala vieţii”.

Duminică, 30 mai, sunteţi aşteptaţi cu mic, cu mare, de la 11.00, la spectacolul de echilibristică, acrobaţie şi jonglerie oferit de trupa de circ a Fundaţiei PARADA.
După spectacol, respectiv între 12.30 şi 13.00, urmează „GeoGhicitoarea”, un concurs cu premii dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani.
Dacă vremea ne va permite, vom putea da frâu liber imaginaţiei făcând desene pe asfalt.

Vizitarea muzeului şi participarea la activităţile organizate în acest week-end sunt gratuite pentru copii. Pentru adulţi, preţul unui bilet este de 8 lei. Participarea la concurs se face prin înscriere la numărul de telefon 021-212.89.52.

Parteneri: Elixir Press, Fundaţia Parada, Gorgona Design, Trustul de presă Burda România/revista Ioana

Parteneri media: Romantic Fm, Radio România Cultural, Radio Smart FM, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, comunicatedepresă.ro, Port.ro, onlinegallery.ro, calendarevenimente.ro, copilul.ro, clopoţel.ro, calificativ.ro, grădiniţe.com, Ghidul Oraşelor

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

021/212.89.52
lorentz.diana@igr.ro