Dinozaurii si dusmanii lor la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 3 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 5 mai, cea de-a saptea intalnire din cadrul proiectului Era dinozaurilor: “Dinozaurii si dusmanii lor”. Datorita numarului foarte mare de solicitari, prelegerile si atelierele din cadrul acestui proiect se vor desfasura esalonat in urmatoarele intervale orare: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 14.00 – 15.30.

Desi Era dinozaurilor a apus acum 65 milioane de ani, dinozaurii au fost animalele care au dominat uscatul dar si oceanele, ajungand la un punct culminant care ne fascineaza si astazi prin ferocitatea lor, dar si prin dimensiunile lor colosale. In ciuda acestor carateristici impresionate, vom afla la intalnirea din aceasta luna ca si dinozaurii aveau la randul lor dusmani, fie alte animale cu care imparteau acelasi teritoriu, fie factori de mediu: evenimente climatice (care au influentat vegetatia, nivelul marilor, concentratia de oxigen), eruptii vulcanice sau cosmice.

Numarul maxim de participanti la fiecare din aceste sedinte este de 30 de copii. In functie de solicitari, intalnirea va fi reluata si in weekendul urmator.
Participarea la programul Era dinozaurilor se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Pretul unui bilet la programul Era dinozaurilor este de 2,5 RON/persoana.

Sponsori: CD Press, Lumea Copiilor, Orar, Pici.
Parteneri promovare: Minimax, Itsy Bitsy, Sapte Seri, Apropo.ro, Compact, Comunicatedepresa.ro, Clopotel.ro, Lilliput, Doxi, Coolcards, RATB.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.54
madalina@geology.ro