Eu sunt cel mai mare!

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Muzeul National de Geologie

Copiii sunt asteptati la Muzeul National de Geologie sambata, 10 aprilie 2010, la o noua intalnire cu dinozaurii, in cadrul programului de timp liber „A, B, C, Dino la Muzeu”. La apelul de la orele 10.00, 12.00 si 14.00, vor spune „prezent” Supersaurus si Titanosaurus, doi dintre cei mai mari dinozauri descoperiti pana acum.

Potrivit cercetatorilor, Supersaurus a trait in Jurassicul superior, fiind un gigant cu capul mic, gatul lung de aproximativ 12 metri lungime, corpul masiv si coada de forma unui bici. Analizand fosilele descoperite, se presupune ca masura circa 42 metri lungime si 16,5 metri inaltime, avand o greutate de pana la 55 de tone.
Titanosaurus sau reptila-titan a fost un erbivor ce a trait la sfarsitul Cretacicului. Avea o inaltime de 7-8 metri, o lungime de pana la 20 de metri si o greutate de aproximativ 7,5 tone.

Programul „A, B, C, Dino la Muzeu” se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 9 ani, propunandu-le, prin intermediul activitatilor practice si al lectiilor interactive, dobandirea si fixarea unor cunostine noi despre dinozauri si erele geologice in care acestia au trait.

Participarea la program se face prin programare la numarul de telefon: 021/212.89.52, pretul unui bilet fiind de 14 lei/copil.
Parteneri media: Romantic Fm, Radio Zu, Radio Romania Cultural, Radio Smart Fm, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul National, Ghidul Oraselor, Sapte Seri, Gradinite.com, copilul.ro, onlinegallery.ro, comunicatedepresa.ro, calendarevenimente.ro, port.ro, Elixir Press


021/212.89.52

Despre MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Participare: Intrare libera