Expediţionari români pe mapamond, din 24 octombrie, la Muzeul Naţional de Geologie

BUCURESTI - 16 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Institutul Geologic al României prin Muzeul Naţional de Geologie vă aşteaptă în fiecare lună, din octombrie 2009 până în mai 2010, la un nou program de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut şi constructiv.

Proiectul Expediţionari români pe mapamond se adresează în principal adulţilor şi tuturor curioşilor, indiferent de vârstă, care, participând la aceste întâlniri doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele sau să şi le verifice, să cunoască oameni fascinanţi prin intermediul cărora vor afla infomaţii de ultimă oră din anumite domenii de cercetare obţinute în timpul unor expediţii de anvergură.
Programul este structurat ca o călătorie imaginară în locuri deosebite şi greu accesibile, cu oameni interesanţi, cu obiceiuri şi stiluri de viaţă fascinante, cu părţi semnificative de aventură şi provocare, dar şi cu o consistentă parte de documentare sau cercetare.
Prima întâlnire din acest ciclu de conferinţe se intitulează “Liber în stepă” şi va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la orele 16.00. Publicul va avea ocazia să îl întâlnească pe Alin Totorean, exploratorul revistei Terra Magazin, care a păşit pe meleagurile lui Gingis Han, în Mongolia. “Vajnicii războinici au rămas doar în istorie, acum, cei ai locului, primindu-mă cu sufletul deschis. Mi-au ieşit în cale cu bolul aburind cu sutei tsai şi cu farfuria încărcată cu aaruul, au insistat să le înnoptez în iurtă, mi-au dat carne uscată pentru drum şi s-au rugat să fiu ocrotit pe mai departe. Am lucrat alături de ei, tunzând oile şi mânând turmele de animale, mulgând iepele şi preparând airag-ul, împletind funii de piele şi antrenând caii pentru Nataan. Privirea mi-am îmbucurat-o şi cu peisajul neatins, ochii alunecându-mi pe gheaţa lacurilor vulcanice, picioarele trecându-mă peste şiruri de munţi şi falii tectonice, cu finalul prin asprimea deşertului Gov-Altay.'
Conferinţele sunt susţinute în Sala de Conferinţe de la parterul muzeului, începând de la orele 16.00.
Participarea la acest program se face în urma unei rezervări, fie la telefon: 212.89.52 fie prin e-mail la adresa: madalina@geology.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile.
Preţul de acces este de 4 lei/redus şi 7 lei/adult.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Smart FM, Revista Terra Magazin, Şapte Seri, comunicatedepresa.ro, Port.ro.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Mădălina Nailia, specialist Relaţii Publice
Institutul Geologic al României
Telefon: 021.30.60.427
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/expeditionari-romani-pe-mapamond-din-24-octombrie-la-muzeul-national-de-geologie