Expoziţia Comori din adâncul timpului, la Muzeul Naţional de Geologie, în perioada 3 octombrie - 2 noiembrie

BUCURESTI - 25 septembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris şi Universitatea din Bucureşti organizează în perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2008, cu sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti, expoziţia 'Comori din adâncul timpului'.

În deschiderea expoziţiei sunt organizate mese rotunde şi un simpozion adresat specialiştilor. Aceste manifestări îşi propun să sensibilizeze opinia publică asupra importanţei arhivelor paleontologice şi mai ales asupra patrimoniului inestimabil al colecţiilor naturaliste pentru înţelegerea evoluţiei trecute, prezente şi viitoare a biodiveristăţii pe planeta noastră.
Expoziţia reuneşte pentru prima oară în România exemplare de fosile deosebite din colecţiile istorice ce se află la Muzeul Naţional de Geologie, Universitatea din Bucureşti (Laboratorul de Paleontologie) şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris.
Printre piesele care vor fi expuse în cadrul acestei expoziţii şi care fac parte din tezaurul mondial, vizitatorii vor putea admira mulajul unei cochilii de amonit, carapacea unui crab coralier, cea mai veche fosilă din România cu conservare de excepţie, şi anume impresiunea unei meduze, dinţi de dinozauri carnivori şi ierbivori, de mamuţi preistorici, precum şi conservarea excepţională a părţilor moi ale unui exemplar de caracatiţă fosilă.
Muzeul Naţional de Geologie al Institutului Geologic al României deţine un impresionant patrimoniu cultural-ştiinţific reprezentat prin remarcabile colecţii mineralogice, petrografice şi paleontologice, recunoscute pe plan internaţional, accesibile specialiştilor interesaţi. La Universitatea din Bucureşti, Laboratorul de Paleontologie găzduieşte o impresionantă colecţie de fosile ce a fost reunită în acest spaţiu, începând din 1905, o dată cu înfiinţarea Catedrei de Paleontologie. Colecţiile de paleontologie ale Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Paris conţin peste 2,7 milioane de specimene.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/expozitia-comori-din-adancul-timpului-la-muzeul-national-de-geologie-in-perioada-3-octombrie-2-noiembrie