Pădurea pietrificată de la Varna, sâmbătă, 30 ianuarie, orele 16.00, la Muzeul Naţional de Geologie

BUCURESTI - 29 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Geologie vă aşteaptă sâmbătă, 30 ianuarie 2010, orele 16.00, la o întâlnire cu cercetătorul Dr. Stănilă Iamandei de la Institutul Geologic al României - Muzeul Geologic care a participat la o expeditie ştiinţifică în controversata pădure pietrificată de la Varna, Bulgaria, împreună cu specialişti ai Academiei Bulgare de Ştiinte din Sofia, în primavara anului trecut.

Conferinţa din luna ianuarie – „Pădurea Pietrificată” de la Varna, Bulgaria – face parte din ciclul de întâlniri cu „Expediţionari români pe Mapamond” care se va desfăşura la Muzeul Naţional de Geologie până în luna mai 2010.

“Am fost fascinat de acest minunat şi straniu fenomen al naturii aflat aci, la Varna, la o aruncatură de băţ şi l-am rugat pe prietenul meu Vlado, de la Sofia, să-mi faciliteze o vizită la „Pobitite Kamani”, pădurea pietrificată despre care aveam ciudate informaţii, cum că n-ar fi pădure pietrificată ci altceva. Ca specialist în domeniu trebuia să văd şi am avut o şansă imensă, pentru că prietenul meu, pe lângă aprobările Academiei din Sofia şi informaţiile ştiinţifice la zi cu care era blindat ne-a fost şi şofer, căci padurea - arie protejata încă din 1934 - se întinde pe vreo 38 km pe lungime, în zona Beloslav, la vest de Varna. Am facut mii de fotografii, merita să veniţi sa vedeţi imagini dintr-o padure pietrificată care nu e pădure ci un fenomen geologic fascinant, care are o explicaţie ştiinţifică deosebit de interesantă” (Sănilă Iamandei).

Conferinţele sunt susţinute în Sala de Conferinţe de la parterul muzeului, începând de la orele 16.00.
Participarea la acest program se face în urma unei rezervări, fie la telefon: 212.89.52 fie prin e-mail la adresa: madalina@geology.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile.
Preţul de acces este de 4 lei/redus şi 7 lei/adult.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Smart FM, Revista Terra Magazin, Şapte Seri, comunicatedepresa.ro, Port.ro, onlinegallery.ro.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Mădălina Nailia, specialist Relaţii Publice
Institutul Geologic al României
Telefon: 021.306.04.27.
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/padurea-pietrificata-de-la-varna-sambata-30-ianuarie-orele-16-00-la-muzeul-national-de-geologie