Târgul de Crăciun, în perioada 19-21 decembrie, la Muzeul Naţional de Geologie

BUCURESTI - 17 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Institutul Geologic al României vă invită şi în acest an la Muzeul Naţional de Geologie la expoziţia cu vânzare de podoabe, cristale şi geme, organizată în perioada 19 – 21 decembrie 2008.

Târgul de Crăciun reuneşte peste 20 de expozanţi din întreaga ţară care vor pune la dispoziţia publicului pasionat podoabe din pietre semipreţioase şi preţioase, eşantioane de cristale, roci şi fosile, toate aparţinând colecţionarilor Asociaţiei Mineralogilor, Paleontologilor şi Gemologilor Amatori din România.
Vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze piese unicat de o deosebită frumuseţe şi valoare ştiinţifică, reprezentative pentru regiunile miniere româneşti precum: Baia Mare, Brad, Roşia Montana, Ocna de Fier sau pentru cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Brazilia, Chile, Afganistan, SUA, Canada, India, Australia.
Scopul expoziţiei este unul socio – cultural - educativ, urmărindu-se atât reunirea unor oameni de ştiinţă cât şi a colecţionarilor pasionaţi de geologie, din toată ţara, în vederea perpetuării acestei ştiinţe, latura educativă adresându-se publicului larg care, cu această ocazie, va avea acces la cunoaşterea unei părţi din resursele geologice ale subsolului românesc şi nu numai.
Expoziţia este deschisă zilnic, în perioada 19 – 21 decembrie 2008, în intervalul orar 10.00 – 18.00.
Preţul de acces este de 6 lei/adult.


Înfiinţat în urmă cu mai bine de un secol, prin înalta consfinţire a Regelui Carol I al României, Institutul Geologic al României, prin Muzeul Naţional de Geologie, una dintre secţiile sale de importanţă în domeniul mineralogiei, petrografiei şi paleontologiei, unele dintre ele reprezentând o inestimabilă valoare pentru memoria cultural – geologică a României.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/targul-de-craciun-in-perioada-19-21-decembrie-la-muzeul-national-de-geologie