Simpozion cu ocazia comemorării Regelui Ferdinand I şi a primului său ministru Ionel I.C. Brătianu

BUCURESTI - 20 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul Naţional de Istorie a României organizează vineri 23 noiembrie 2007 între orele 10 - 14, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, Sala Mihai Viteazul, Simpozionul cu tema „Ferdinand Întregitorul şi primul său sfetnic”, manifestare prilejuită de comemorarea în acest an a 80 de ani de la trecerea în eternitate a Regelui Ferdinand I (20 iulie 1927) şi a primului său ministru Ionel I. C. Brătianu (24 noiembrie 1927).

Despre cele două personalităţi care, fiecare în felul său şi cu mijloacele de care dispunea, au adus o substanţială contribuţie la făurirea unei Românii mari şi puternice în Europa interbelică, vor vorbi Acad. Dan Berindei, vicepreşedintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ion Bulei, şeful catedrei de Istoria României de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, dr. Georgeta Filitti de la Institutul pentru Memoria Exilului Românesc, Ioan Spătan de la Biblioteca Academiei Române şi Cătălina Opaschi, Katiuşa Pârvan, Dorina Tomescu, dr. Mioara Ioniţă, de la Muzeul Naţional de Istorie, aceasta din urmă fiind organizatoarea şi moderatoarea simpozionului. Majoritatea intervenţiilor vor fi însoţite de imagini, mai puţin cunoscute, legate de viaţa şi activitatea celor două personalităţi comemorate. Simpozionul se va încheia cu prezentarea, de către Nicolae Petrescu, muzeograf la instituţia gazdă, a filmului „Conacul Florica şi familia Brătienilor” realizat de Mihai Petrescu.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Având în vedere importanţa acestui eveniment, vă adresăm rugămintea de a ne onora cu prezenţa şi de a-l semnala în cadrul rubricii de cultură sau al emisiunii Dumneavoastră.


Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactaţi Dep. Relaţii Publice, la telefon 3158207/int. 1008 sau 1015, sau e-mail: pr@mnir.ro sau edpr@mnir.ro.
direct@mnir.ro/pr@mnir.ro