Arborii în peisajul oraşului

BUCURESTI - 11 iulie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri, Institutii Publice

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la „Arborii în peisajul orașului”, un modul al Școlii de Vară desfășurat în perioada 18 – 22 iulie în Sala Atelier a Muzeului și susținut de către muzeograful Mirela Dragoș.

Arborii în peisajul oraşului

Plantele sunt componente esențiale ale ambianței naturale, iar arborii sunt parte integrantă a peisajului urban de sute de ani. În zilele noastre, conștientizarea valorii lor a devenit din ce în ce mai evidentă, iar contribuția arborilor în cadrul orașelor este din ce în ce mai apreciată pentru reducerea poluării aerului, zgomotului, vânturilor puternice, pentru crearea unei ambianțe plăcute și relaxante, pentru purificarea aerului.

Modulul din vara aceasta este dedicat arborilor. Ei constituie materialul viu și predominant verde, de o mare diversitate, care îmbracă solul și se asociază cu elementele construite.

„Arborii se deosebesc prin înălțime, formă, culoare, scoarță, frunze, flori și fructe. Cunoașterea speciilor de arbori , a caracteristicilor lor, ne ajută să păstrăm și să apreciem mai mult ceea ce avem în jurul nostru și, în plus, să învățăm să ne aducem și noi mica noastră contribuție în mediul în care trăim”, declară coordonatorul cursului, muzeograful Mirela Dragoș.

Vă invităm la modulul „Arborii în peisajul orașului”, să învățăm împreună despre arborii care cresc alături de noi!

Cursul care se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:30 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani iar taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro.

Parteneri media:  EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, IQool, Grădinite.com, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro. 

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

 

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/arborii-in-peisajul-orasului