EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY” se prelungește până pe 4 august

BUCURESTI - 25 iunie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Expoziția “THE HUMAN BODY” se prelungește până pe data de 4 august 2013 inclusiv. Peste 62 000 de români au vizitat-o până acum la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală. Biletele sunt în continuare disponibile în rețeaua Eventim, iar programul de vizitare rămâne neschimbat, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Un eveniment produs de GFORCE EXHIBITIONS și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY” se prelungește până pe 4 august

4 lucruri pe care nu le știați despre expoziția “THE HUMAN BODY”:

- Atât Muzeul Olteniei (Craiova), Muzeul Județean de Știință din Ploiești, cât și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj au solicitat prelungirea expoziției în spațiile proprii.  Dimensiunile acestor spații sunt din păcate însă insuficiente pentru amploarea expoziției.

- Din datele organizatorilor, cel mai tânăr vizitator al expoziției a avut 2 ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani.

- Aproape 400 de școli, atât din învățământul privat, căt și din cel de stat, cu predare în limba română sau în alte limbi, și-au adus elevii, în grupuri organizate, să vadă expoziția de la deschiderea sa și până acum.

- Conform datelor oferite de rețeaua Eventim din întreaga țară, peste 62 000 de români au trecut pragul expoziției până în prezent; dintre ei, peste 8000 au fost elevi cu vârstele între 7 și 18 ani.

Ce cred profesorii români despre expoziția “THE HUMAN BODY” (fragmente din albumul de impresii de la Muzeul Antipa).

-  ”Foarte interesant pentru toată lumea. Nu ni s-a părut nimic […] să nu poată fi văzut de copii.”  (prof. D.)

- ”A fost o experiență ieșită din comun, total uluitoare. Păcat că nu este accesibil tuturor. Felicitări!”

(prof. A.)

- „Această expoziție este instructivă, interesantă și binevenită. Pentru că oferă posibilitatea cunoașterii interiorului corpului uman dincolo de învelișul pielii.  Foarte mulți oameni nu cunosc ce minune este corpul lor, inteligența superioară care a putut zidi ființa care este, evident, perfectă. Mulțumim organizatorilor pentru această posibilitate a cunoașterii noastre.” (prof. V. P.)

- ”Așa da! Pentru că suntem sătui de ignoranță, ipocrizie și atitudine negativistă față de știință. Așteptăm și alte evenimente asemănătoare în curând.” (prof. M. L.)

-  „Din nimic iată ce naștem! Fantastic! Extraordinar! Trebuie să vedem toți, să ne vedem așa cum suntem ca să fim mai buni, mai iubitori, sănătoși pentru copii noștri, pentru LUME.” (prof. C.)

-  ”...Instructiv, educativ, organizare ireproșabilă, voi reveni însoțită de elevii mei”. (învățător D.O.)

-  ”Am văzut ceva cu adevărat uimitor, atât prin detaliile oferite cât și pentru măiestria cu care au fost realizate. Ne dorim și noi ca viitorii elevi să realizeze astfel de lucruri.” (prof. S. T.)

Expoziția „THE HUMAN BODY” include peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau secțiuni) care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția ”The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, GForce Exhibitions și Events mulțumesc partenerilor Radio Guerrilla, România TV, UTV, Money Channel, TVH, Cațavencii, Ioana, Ring, Adevărul, Sțiință și Tehnică, Dilema Veche, Cocor Channel, Medlife, Worldclass, The Light Cinema.

Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

PREŢURI BILETE:

BILETE

Adulți

Pensionari / Studenți

Copii (7-18ani)

50lei/pers

60lei/pers

40lei/pers

50lei/pers

32lei/pers

38 lei/pers

Grupuri de peste 10 copii

marți-duminică

30lei/pers

pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa ca@events.ro

Pachet de familie

1 adult + 2 copii

2 adulți + 1 copil

2 adulți + 2 copii

85lei/grup

100lei/grup

110lei/grup

120lei/grup

135lei/grup

Despre GForce Exhibitions:

GForce Exhibitions, companie cu renume mondial, a creat până în prezent nenumărate importante expoziții itinerante. Cu peste 50 de ani de experiență combinată, echipa de la GForce Exhibitions are ca obiectiv oferirea unei experiențe unice vizitatorilor, prin organizarea și prezentarea de expoziții inovatoare, cu puternic impact educaționale. La nivel internaţional, expozițiile produse de organizatorii ”The Human Body” ExHIBITION au atras până acum un public ce depăşeşte 50 de milioane de vizitatori.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/expozi-ia-the-human-body-se-prelunge-te-pana-pe-4-august