În ”Săptămâna Voluntariatului”, Orange a făcut posibilă prin tehnologie o excursie virtuală la Muzeul Antipa pentru peste 600 de copii din țară

BUCURESTI - 18 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Tehnologie, CSR, Institutii Publice

În „Săptămâna Voluntariatului” (9 - 13 noiembrie 2015), mai mult de 70 de angajați ai Orange România au realizat tururi virtuale pentru copii din cinci orașe mici și îndepărtate de București. Voluntarii au prezentat copiilor prin transmisie directă expoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, prin intermediul tehnologiei 4G și al internetului.

Cele cinci școli ai căror elevi au făcut excursia virtuală cu ajutorul angajaților voluntari Orange și al tehnologiei sunt:

- Școala Gimnazială Filiași, județul Dolj

- Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Lugoj, județul Timiș

- Școala Gimnazială Horea, Cloșca și Crișan, Turda, județul Cluj

- Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, județul Neamț

- Școala Gimnazială Ghimbav, județul Brașov

 

Adrian Sînă de la Akcent, Călin Goia de la Voltaj, actorii Ioana Ginghină și Dragoș Bucur s-au implicat împreună cu angajații Orange în proiectul ”Săptămâna Voluntariatului” și au fost alături de cei peste 600 de copii în excursia virtuală pe care aceștia au făcut-o la Muzeul „Grigore Antipa”.

 

Orange a făcut posibilă această experiență pentru a le arăta copiilor că prin tehnologie și internet pot explora locuri noi din diferite colțuri ale lumii și pot găsi subiecte și idei interesante care să le dezvolte imaginația și creativitatea. Copiii s-au bucurat atât pentru că au luat parte la o experiență deosebită și interesantă, cât și pentru că au putut să îi vadă și să aiba un dialog cu vedetele lor preferate.       

 

„Proiectul ”Săptămâna Voluntariatului” de anul acesta a fost o continuare a inițiativelor noastre în direcția facilitării accesului la educație și cultură prin tehnologie, care reduce barierele de timp și de distanță. Rezultatele ne bucură pe toți, iar cel mai mare beneficiu îl au copiii, care au avut posibilitatea să vadă unul dintre muzeele cele mai interesante și mai interactive din țară”, declară Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

 

Copiii au văzut în direct expoziția Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și au învățat despre mastodontul american, despre dioramele care prezintă Marea Neagră, Delta Dunării, viața în savană, în tundră sau cel mai mare deșert al lumii. Ceea ce i-a impresionat însă cel mai mult a fost scheletul gigant Deinotherium gigantissimum, o rudă a elefantului.

 

“Experiența tururilor virtuale a reprezentat o premieră absolută pentru Muzeul ”Grigore Antipa” și ne dorim ca această inițiativă să fie continuată. Ne bucurăm că Orange s-a gândit să se adreseze copiilor din orașe mici și îndepărtate de București, care nu au ocazia de a vizita muzeul. Suntem conștienți că tehnologia are un rol important în dezvoltarea muzeelor și a educației în general. Am avut în calcul acest lucru pentru redeschiderea de acum câțiva ani - am vrut să facem expoziția mai interactivă, mai digitală și mai atractivă pentru noile generații”, afirmă Melanya Stan, Director adjunct al Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.   

 

Orange organizează de 3 ani Săptămâna Voluntariatului, iar inițiativa din acest an a avut ca obiectiv implicarea angajaților companiei într-un proiect amplu de voluntariat dezvoltat pe cele patru direcții strategice de CSR ale Orange: incluziunea digitală, siguranța copiilor pe internet, implicarea în viața comunității și protecția mediului înconjurător.

 

Evenimentul a fost organizat de către Orange România în parteneriat cu organizația Salvaţi Copiii România, care a facilitat selecția școlilor implicate și a oferit suportul voluntarilor din local.    

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.