La Muzeul „Grigore Antipa” se reia programul educaţional interactiv Întâlnirea de Duminică

BUCURESTI - 14 februarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Proiectul „Întâlnirea de Duminică” a fost iniţiat în anul 2004 şi s-a bucurat de un mare succes la public, atât în rândul copiilor, cât şi al părinţilor. Din această cauză programul continuă şi în anul 2005 cu noi teme şi noi activităţi practice.
În ultimele două duminici ale fiecărei luni, începând cu orele 11.00, cercetătorii muzeului susţin o prelegere urmată de diferite activităţi neconvenţionale de asimilare de informaţii din domeniile zoologiei, ecologiei şi etologiei.

La Muzeul „Grigore Antipa” se reia programul educaţional interactiv Întâlnirea de Duminică

La întâlnirea din a 3-a duminică participă copii cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani, iar întâlnirea din a 4-a duminică este dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani. La finele activităţii susţinute de cercetători, verificarea cantităţii şi calităţii informaţiei asimilate de participanţi se face prin concursuri, jocuri sau diferite modalităţi de exprimare artistică. De asemenea se solicită participanţilor să realizeze proiecte individuale/de grup până la sfârşitul anului, dându-li-se câte o temă pentru acasă. Acestea vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii retrospective, iar cele mai originale dintre ele vor fi premiate în cadrul unui festival, în ianuarie 2006.
Întâlnirea din luna februarie prilejuieşte participanţilor să afle lucruri inedite despre şerpii uriaşi, atât de fascinanţi şi periculoşi. Vor afla lucruri nebănuite despre anaconda, pitoni şi alţi şerpi uriaşi, priviţi de unii ca fiind ameninţători, şi de alţii ca fiind ameninţaţi, ca şi mediul lor de viaţă, direct sau indirect de dezvoltarea şi extinderea civilizaţiei.

Sponsorii manifestării: National Geographic Junior, Help Net, Diverta, Revista pentru Părţi
Parteneri media: Şapte Seri, Liliput

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la:
Aurora Stănescu
Alexandra Zbuchea
Departamentul de Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
auroras@antipa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/la-muzeul-grigore-antipa-se-reia-programul-educational-interactiv-intalnirea-de-duminica