“La plimbare cu…casuţa în spinare”, la Muzeul "Grigore Antipa"

BUCURESTI - 25 mai 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

5920-iulie1.jpg

Duminica, 29 mai, de la orele 11.00, în amfiteatrul Muzeului Naţional de Istorie Naturala “Grigore Antipa” are loc o nouă întâlnire duminicală cu tema “La plimbare cu…casuţa în spinare”, dedicata vieţii melcilor. Această manifestare este parte a unuia dintre cele mai populare programe educaţionale şi de divertisment ale muzeului, intitulat "Întâlnirea de duminică"

“La plimbare cu…casuţa în spinare”, la Muzeul

Participanţii la conferinţa vor afla ca melcii aparţin unui grup de animale cu corpul moale numite moluşte şi sunt rude cu stridiile, midiile şi cefalopodele (caracatiţa, sepia, calamarul). Din punct de vedere stiintific, melcii fac parte dintr-un grup de animale numit Gastropoda, cuvânt care provine din limba latina şi care s-ar traduce ca "stomac în picior" (gastro=stomac, podos=picior).

Melcii sunt mai activi noaptea şi în zilele noroase, pentru ca nu le place soarele foarte mult. În timpul iernii sau în zilele de toamna foarte reci hiberneaza îngropaţi în pamânt.

“Daca vreţi sa gasiţi melci în natura, trebuie sa ştiţi urmatoarele lucruri: melcii nu sunt iubitori de caldura şi uscaciune. Adora locurile umede, dar nu foarte luminoase. Puteţi colecta câţiva melci, îi puteţi pune într-un vas transparent şi puteţi adauga câteva frunze umede de salata. Astfel, îi veţi putea observa îndeaproape, puteţi observa cum se mişca şi, de asemenea, cum se hranesc”, precizeaza Oana Popa, cercetatorul din cadrul Muzeului care va susţine prelegerea despre melci şi care a pastrat multe informaţii la fel de interesante şi distractive.

Sponsorii manifestarii: National Geographic Junior, Editura Egmont, Farmaciile Help Net, Diverta, BetaCons, Big Print.

Parteneri media: Radio Delta RFI, Şapte Seri, Revista pentru parinţi, Lilliput.




Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la:
Aurora Stănescu
Alexandra Zbuchea
Mădălina Ivan
Departamentul de Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
021 312 88 26
auroras@antipa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/la-plimbare-cu-casuta-in-spinare-la-muzeul-grigore-antipa