Muzeul Antipa vă provoacă la „Festivalul de Peşte”

BUCURESTI - 14 aprilie 2005

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează în perioada 17 – 24 aprilie cea de-a doua ediţie a „Festivalului de Peşte”, dedicat în acest an peştilor răpitori.
„Festivalul de Peşte” este proiectat ca un mozaic de activităţi care vor satisface nevoia de educaţie şi cultură, precum şi nevoia de agrement a vizitatorilor muzeului. Evenimentul include o expoziţie surpriză dedicată peştelui răpitor, expoziţie de acvarii profesioniste cu peşti exotici şi autohtoni, conferinţe pe teme de interes pentru un public variat, lecţii deschise, concursuri pentru copii, etc. Programul se adresează pescarilor şi familiilor lor, iubitorilor de peşte şi tuturor celor interesaţi de tradiţiile românilor.

Muzeul Antipa vă provoacă la „Festivalul de Peşte”

Festivalul debutează pe 17 aprilie cu conferinţa „Pescar – pradă – prădător”, susţinută de la orele 11.00 în amfiteatrul muzeului de Mălin Muşatescu, redactor coordonator al revistei „Aventuri la pescuit”. Pentru că „Festivalul de Peşte” se desfăşoară în Postul Paştelui, în aceeaşi zi, de la orele 12.15, părintele Dumitru Pintea, paroh al bisericii Izvorul Tămăduirii Mavrogheni, va susţine conferinţa „Cale spre Înviere”.
De asemenea, în zilele de 20 şi 21 aprilie, la orele 11.00 şi 15.00, vizitatorii pot beneficia de ghidaj gratuit în expoziţia „La vânătoare de peşti”, care va fi deschisă până la 1 iulie.
Din cadrul „Festivalului de Peşte” nu vor lipsi activităţile şi concursurile pentru copii care pot participa vineri, 22 aprilie, de la orele 18.30, la seara de basm „Legendele faunei”. Tot lor le este dedicată şi ziua de 23 aprilie când va avea loc concursul de desene pe astfal „Ţara Peştilor”, cu începere de la orele 12.00.
Ediţia din acest an a „Festivalului de Peşte” se va încheia pe 24 aprilie, în Duminica Floriilor, cu o expoziţie culinară cu preparate din peşte, cu vânzare, organizată de RFD Jurilovca Holding şi Pro European Catering, în holul muzeului.


Sponsori ai manifestării: Rodipet, RFD Jurilovca Holding, Pro European Catering, Humanitas Educational, Diverta, Marketing Impact Group.
Parteneri media: Şapte Seri

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la:
Aurora Stănescu
Alexandra Zbuchea
Mădălina Ivan
Departamentul de Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
021 312 88 26
auroras@antipa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/muzeul-antipa-va-provoaca-la-festivalul-de-peste