Muzeul „Grigore Antipa” premiază copiii participanţi la Întâlnirea de Duminică

BUCURESTI - 18 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

3131-afis-exp-mic.jpg

În dorinţa de a stabili contacte directe cu cei mai fideli vizitatori ai muzeului, copiii, în sprijinul promovării unor acţiuni care să presupună interactivitate şi interdisciplinaritate, Muzeul Grigore Antipa a lansat la începutul anului 2004 un nou proiect - Intâlnirea de duminică. În cadrul acestui program, ca temă pentru acasă, numeroşi copii au realizat lucrări de desen şi grafică computerizată, diorame, manifeste ecologice, elemente de design interior şi chiar creaţie publicitară. În prezent toate acestea sunt expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Organizatorii programului sunt încântaţi să constate calitatea şi creativitatea lucrărilor, precum şi faptul că expozanţii sunt foarte diferiţi, de la copii de 5-6 ani, la liceeni. Unii dintre acestea au adus mai mult de 5 lucrari diferite.

Muzeul „Grigore Antipa” premiază copiii participanţi la Întâlnirea de Duminică

Descrierea programului: În ultimele două duminici ale fiecărei luni, începând cu ora 11.00, cercetătorii muzeului propun diferite activităţi care urmăresc prin tehnici neconvenţionale să transmită informaţii din domeniile zoologiei, ecologiei, etologiei şi etnografiei mondiale. La finele activităţii susţinute de cercetători, verificarea cantităţii şi calităţii informaţiei asimilate de participanţi se face prin concursuri, jocuri sau diferite modalităţi de exprimare artistică. De asemenea se solicită participanţilor să realizeze proiecte individuale / de grup până la sfârşitul anului, dându-li-se câte o temă pentru acasă.
Temele pentru acasă au ca scop stimularea şi menţinerea activă a interesului pentru toate sursele de informare care completează mesajele transmise în cadrul întâlnirilor de duminică (literatură pentru copii, reviste de specialitate, observaţii directe în teren, filme documentare etc.) Toate aceste lucrări sunt acum expuse în cadrul Galei celor mai frumoase Întâlniri de Duminică.
Pe data de 30 ianuarie, la muzeu va avea loc premierea pe secţiuni a creaţiilor precum şi decernarea premiului de popularitate acordat conform voturilor vizitatorilor muzeului. Dintre materialele realizate de participanţi ca temă pentru acasă se vor selecta cele mai originale şi reuşite pentru a fi publicate în diferite numere ale revistei National Geographic Junior, după jurizarea lor. Tot pe data de 30 ianuarie va avea loc şi un carnaval la care copiii participanţi vor fi deghizaţi în animalele pe care le îndrăgesc cel mai mult.

Sponsorii manifestării:
National Geographic Junior, Haribo, Diverta, Şapte Seri.


Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la:
Aurora Stănescu
Alexandra Zbuchea
Departamentul de Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
auroras@antipa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/muzeul-grigore-antipa-premiaza-copiii-participanti-la-intalnirea-de-duminica