O nouă expoziţie temporară la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în cadrul evenimentului "Tinuturile Romaniei - Tara Hategului" care se desfăşoară simultan la cele trei muzee de pe Sos.Kisele

BUCURESTI - 7 iulie 2004

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Incepând cu data de 8 iulie se deschide pentru public o expoziţie inedită, multimedia, intitulată "Fluturii de zi din Tara Haţegului". Această manifestare specială este rodul colaborării dintre Muzeul „Grigore Antipa” şi Centrul Geomedia, din cadrul Universităţii Bucureşti.

Expoziţia este rezultatul împletirii fericite a intereselor de ordin estetic al unor artişti multimedia (Dan Palcu, Alexandru Andrăşanu – fotografie, Cristian Puşcaş – video) şi expertiza ştiinţifică oferită de cercetătorii muzeului (Dorel Ruşti – specialist în lepidoptere).

O nouă expoziţie temporară la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în cadrul evenimentului

Ea cuprinde numeroase fotografii artistice, dar şi ştiinţifice, videoclipuri cu fluturii din Tara Haţegului, unde încă se mai regăsesc peste trei sferturi dintre speciile cunoscute de fluturi de zi din România. Vizitatorii pot de asemenea viziona imagini mirifice din timpul cercetărilor interdisciplinare din această regiune. De asemenea sunt prezentaţi în insectare ştiinţifice unii dintre cei mai reprezentativi fluturi existenţi în colecţiile muzeului. Acestea sunt aduse în atenţia publicului vizitator pentru a se înţelege mai bine în ce constă patrimoniul muzeului.

De asemenea expoziţia urmăreşte atragerea atenţiei asupra unor habitate încă nealterate de activităţile umane, al căror grad de sănătate este atestat şi de prezenţa unui număr mare de specii de fluturi şi alte insecte. Realizatorii fac prin intermediul imaginilor o pledoarie pentru protejarea naturii, pentru admirarea cu respect a minunilor de care încă ne mai putem bucura.

Expoziţia, care are şi un important rol educativ, va fi completată prin lansarea ulterioară a unui CD-ROM educaţional, însoţit de o broşură de prezentare dedicată celor aproape 150 de fluturi de zi semnalaţi în Tara Haţegului.Informaţii suplimentare:
Dorel Ruşti
Birou Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
Tel: 312 88 26
Email: dmr@antipa.ro

Despre Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este o veche institutie culturala, de educatie si cercetare stiintifica. In ultima vreme muzeul se remarca prin dinamism, organizand manifestari inedite, interactive, pentru vizitatori de toate varstele.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la:
Aurora Stănescu
Alexandra Zbuchea
Departamentul de Marketing Cultural şi Pedagogie Muzeală
auroras@antipa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/o-noua-expozitie-temporara-la-muzeul-national-de-istorie-naturala-grigore-antipa-in-cadrul-evenimentului-tinuturile-romaniei-tara-hategului-care-se-desfasoara-simultan-la-cele-trei-muzee-de-pe-sos-kisele