SUPRAVIETUIREA IN CONDITII EXTREME

BUCURESTI - 24 iunie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita Duminica, 29 iunie, incepand cu orele 11,00, sa participati la cea de-a cincea prezentare din cadrul programului interdisciplinar si interactiv pentru parinti si copii 'INTALNIREA DE DUMINICA'.

Conferinta din aceasta luna este intitulata ''Supravietuirea in conditii extreme'' si va fi sustinuta de catre doamna muzeograf Cristina Calefariu sub forma unei prezentari in power point, bogat ilustrata si accesibila elevilor. Aceasta prezentare va fi urmata de aplicatia practica prin care se urmareste fixarea si evaluarea cantitativa si calitativa a informatiilor asimilate de participanti si desigur, premierea celor mai activi copii. In finalul INTALNIRII, tot ca de obicei, se va anunta “tema pentru acasa” din aceasta luna.

Sunt asteptati toti copiii curiosi, cu varste cuprinse intre 7-14 ani, dar si toti cei care sunt interesati sa afle date inedite referitoare la adaptarile speciilor care vietuiesc in conditii deosebite de mediu.


***
Insulele indepartate, viata la poli, adancurile oceanelor, lacurile sarate, izvoarele fierbinti … sunt doar cateva dintre mediile de viata neprielnice, cu conditii extreme, unde, de-a lungul milioanelor de ani, s-au adaptat diverse specii de plante si animale. Dar cat timp vom mai putea admira aceste minuni naturale…… ramane o incertitudine.

Pentru a intelege care sunt secretele supravietuirii faunei specifice diferitelor medii ostile si care sunt efectele incalzirii globale asupra acesteia va invitam sa veniti alaturi de noi pentru “a face cunostinta” cu: crevetii de saramura, musca izvoarelor fierbinti din Parcul National Yellowstone, pestii din gheturile Antarcticii, testoasa uriasa de Galápagos, pasarea colibri din Anzi sau cu lemurul– soarece din Madagascar, cea mai mica primata actuala.
***

Rezervarea locurilor se face la telefon 312.88.26 int. 119 sau pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro , florentinapurdescu@yahoo.com sau dianai@antipa.ro

Costul participarii este de 4 RON/persoana, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala '''Grigore Antipa'' este o veche institutie culturala, de educatie si cercetare stiintifica. In ultima vreme muzeul se remarca prin dinamism, organizand manifestari inedite, interactive, pentru vizitatori de toate varstele.
Informatii suplimentare: Dr. Aurora Stanescu, autorul programului INTALNIREA de DUMINICA (0788.593.485; e-mail: auroras@antipa.ro; 312.88.26 int. 119);