Targul de Florii la MTR

BUCURESTI - 2 aprilie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Religie, Turism

De vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin, ca in fiecare an, sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului.

Targul de Florii la MTR

Olari , fierari , cioplitori , cojocari , cofetari , pielari , rudari , iconari , dar si tesatoare , impletitoare , incondeietoare aduc la Targul de Florii de la MTR : oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat.

De-ale gurii puteti targui: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, halvita, miere de albine, ierburi de leac, palinca si vin, mancaruri de post la Clubul Taranului.

 

Prin Targ...

-              demonstratii de incondeiat oua,

-              atelier de legatorie cu Razvan Supuran,

-              atelier de design pentru copii de 5-10 ani, realizat de Institutul IKEDOO,

-              muzica pe tot parcursul targului – mesteri instrumentisti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarina, cimpoi si caval,

-              teatru de animatie pentru copii – sambata, 7 aprilie, ora 12, la Clubul Țaranului, Trupa de teatru Tropaiele a MTR va prezenta piesa Pataniile lui Pacala.

 

 

Targul de Florii este deschis de vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul National al Taranului Roman.

 

Pret bilet: 6 lei, 3 lei (elevi, studenti, pensionari)

  

Parteneri: Clubul Taranului, Cocor Media Channel, Lider Print

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Itsy Bitsy, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, Zeppelin, Igloo, www.onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.decosieco.ro, www.inparc.ro, www.b365.ro, www.comunicatedepresa.ro.

Despre Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.