TERRA INCOGNITA. Ceramica contemporana Gherghina Costea

BUCURESTI - 25 octombrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

TERRA INCOGNITA
Portelanul si Gresia in viziunea ceramistei Gherghina Costea
expozitie-eveniment si proiect de comunicare
cu ocazia aniversarii Centenarului Muzeului Taranului Roman, 1906-2006.

TERRA INCOGNITA. Ceramica contemporana Gherghina Costea

Pe 26 octombrie, 2006 se deschide expozitia personala a ceramistei Gherghina Costea, care prezinta lucrari sculpturale din portelan si gresie samotata intr-o noua viziune. Expozitia face parte din proiectul de comunicare in artele vizuale «Terra Incognita» initiat de artista printr-un parteneriat cu Muzeul Taranului Roman in cadrul actiunilor legate de aniversarea Centenarului MTR. Finantarea proiectului a fost asigurata de artista din surse corporatiste. Proiectul isi propune sa re-lanseze dialogul artelor decorative si in special al ceramicii de arta cu alte domenii interesate cum ar fi arhitectura, designul ambiental, piata locala si internationala de arta contemporana si nu in ultimul rand cu zona de arta corporatista din tara si din strainatate.

Printre evenimentele paralele care vor avea loc pe parcursul expozitiei, se numara:
«Dialog despre Arta si Drept» cu Dna Prof Ioana Beldiman, istoric de arta si Dna Cristiana Stoica, avocat, eveniment organizat de STOICA & Asociatii, societate civila de avocati, in data de 2 noiembrie si Masa Rotunda cu Ceramistii membrii UAPR, in data de 11 noiembrie a.c.

Mai multe detalii la: www.terra-incognita.ro

Despre Muzeul Taranului Roman

Puteţi afla cîte ceva despre ţăranul român şi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu Naţional de Arte şi Tradiţii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roşie de pe Şoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteşte peste 90 000 de obiecte ţărăneşti: icoane, troiţe, cruci, ceramică, ţesături, costume, podoabe... O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziţii cu pronunţat caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseţea, simplitatea, puterea....într-o formulă muzeografică modernă şi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.
2006 marchează un veac de singularitate. Va fi un prilej de sărbătoare şi de bucurie pentru MŢR ca şi pentru vizitatorii sau prietenii lui. În acest sens vă adresăm invitaţia de a participa la toate acţiunile care se vor desfăşura anul acesta la muzeu.

Marketing Cultural/Relatii Publice
Muzeul Taranului Roman
Kiseleff nr. 3
Tel: 317 96 60
Fax: 312 98 75

mtr@digicom.ro