Zilele Muzeului Taranului 13 – 23 septembrie 2012

BUCURESTI - 13 septembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ca in fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Taranului praznuieste cu expozitii, targ de icoane, lansari de carte, filme si muzici traditionale.

Va asteptam in perioada 13 – 23 septembrie, la cea de a treia editie a Zilelor Muzeului Taranului.

Zilele Muzeului Taranului 13 – 23 septembrie 2012

Joi, 13 septembrie

ora 18.00, Studioul Horia Bernea/ Sala Oaspeti Vernisajul expozitiei Picu Patrut. Ultimul mare miniaturist al Europei (intrarea se face pe baza de invitatie) Concert de muzica religioasa sustinut de corul de camera Preludiu dirijat de Voicu Enachescu ora 21.00, Studioul Horia Bernea Undercloud – festival de teatru independent (de orice) Spectacolul de inchidere: 7 blesteme... cerute, facute si legate Vineri, 14 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul iconarilor si al mesterilor cruceri ora 15.30, Carturesti MNTR Clubul Filantropia Lansarea revistei Secolul 21, nr. 1-6/ 2012, Scoala sociologica de la Bucuresti – Monografisti, echipieri. Numar realizat de Sanda Golopentia, Profesor Emerit, Brown University – SUA Lansarea cartii Rapsodia epistolara. Scrisori primite si trimise, de Anton Golopentia (1917–1950) ora 17.00, Scoala Satului Vernisajul expozitiei Recuperari, restituiri, restaurari Expozitie realizata impreuna cu Reteaua Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din Romania (RECOMESPAR) 18.00, Sala Irina Nicolau Vernisajul expozitiei Descoperirea lumii, acasa si la scoala – Muzeul Copilariei ora 19:00, Studioul Horia Bernea Seara de film documentar Babaluda Luda, de Mihai Leaha, 33 min. Memoria gestului, de Bogdan Iuga, 52 min. ora 21:00, curtea interioara Concert Nightlosers Noaptea Alba a Filmului Romanesc, Studioul Horia Bernea 21:00 Eruptia (1957), de Liviu Ciulei, 108 min. 22:45 Undeva la Palilula (2012), de Silviu Purcarete, 145 min. Sambata, 15 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul iconarilor si al mesterilor cruceri ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Padureanca, de Nicolae Margineanu ora 21.00, curtea interioara Concert Taraful de la Marsa Duminica, 16 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul iconarilor si al mesterilor cruceri Spectacole pentru copii, curtea interioara 14.00 Una este luna. Spectacol de teatru realizat de Tropaiele, grupa de copiii de la Atelierul de creativitate, coordonata de Beatrice Iordan 15.00 Puck – spectacol muzical sustinut de trupa Elementalii 16.00 Ada Milea pentru copii Spectacolul Insula, dupa Gellu Naum, cu Bobo Burlacianu ora 17.00, Sala Foaier Finisajul expozitiei Portret/ Atelier Adriana Boerescu, Angela Ludosanu si Nicu Muntean Concert Grupul Nectarie Protopsaltul ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Flacari pe comori, de Nicolae Margineanu ora 21.00, curtea interioara Concert Ada Milea si invitatii sai – Best of Ada Milea Luni, 17 septembrie ora 16.00, Carturesti MNTR Conferinta Ioan Marchis. Semne si simboluri geometrice in arta maramureseana ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Nunta de piatra, de Mircea Veroiu Duhul Aurului, de Dan Pita si Mircea Veroiu 18.30, Carturesti MNTR Lansarea CD-ului Casandrei Maria Hausi ora 19.00, curtea interioara Concert de muzica din Maramures: Nicolae Pitis si Casandra Maria Hausi Marti, 18 septembrie ora 16.00, Carturesti MNTR Dezbatere publica: Valorile romanilor si peisajul media Amfitrion: Vintila Mihailescu ora 17.00, Sala Acvariu Vernisajul expozitiei Ciorne 2.0 In colaborare cu Fundatia Friends For Friends ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Dreptate in lanturi, de Dan Pita ora 20.00, curtea interioara Taraful Gorjului Miercuri, 19 septembrie ora 16.00, Carturesti MNTR Lansare de carte de poezii Scara la cer, de Carolina Ilica ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Dincolo de pod, de Mircea Veroiu ora 20:00, curtea interioara Concert Scripcarii din Bicaz Concert Taraful din Soporu de Campie Joi, 20 septembrie ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Ion: Blestemul pamantului, de Mircea Muresan ora 19.00, Sala Foaier Vernisajul expozitiei Traditie in contemporaneitate: corespondente Expozitie realizata impreuna cu Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai ora 21:00, curtea interioara Concert Maria Raducanu Vineri, 21 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul boierului ora 14.00, Clubul Taranului Lansare de carte Bucate incercate. Retete culese de Georgeta Rosu si ilustrate de Horia Bernea in 1996 ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc Ion: Blestemul iubirii, de Mircea Muresan ora 21:00, curtea interioara Concert Raul Kusak – Adrian Naidin Cantice'n Cerc Sambata, 22 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul boierului ora 18.00, Studioul Horia Bernea Satul transilvanean in filmul romanesc La „Moara cu noroc”, de Victor Iliu Duminica, 23 septembrie intre orele 10.00 si 18.00, curtea interioara Targul boierului ora 11.00, Studioul Horia Bernea Avanpremiera filmului Rocker, de Marian Crisan ora 12.00, Casa de Piatra Udriste Nasturel din Heresti, Judetul Giurgiu Piatra si fierul Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului ora 14:30, Casa de Piatra Udriste Nasturel din Heresti, Judetul Giurgiu Concert Trei Parale In fiecare zi de la ora 12.00, Clubul Taranului Bucate incercate

Eveniment realizat cu sprijinul: Intact Media Group, Clubul Taranului. Parteneri: Star Storage, LiderPrint, Cocor Media Channel, Carturesti, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul National al Patrimoniului – CIMEC, Biblioteca Nationala a Romaniei, Biblioteca Academiei Romane, Muzeul Parohial din Saliste, Muzeul Judetean Ialomita, Episcopia Argesului si Muscelului, Episcopia Tulcei, Manastirea Stavropoleos, Manastirea Antim, Arhivele Nationale Sibiu, Arhiva Nationala de Filme, Societatea Romana de Televiziune, Colectia particulara Mihai Picu Petrutiu din Brasov. Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti Fm, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, BucurestiFM, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, www.LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, www.comunicatedepresa.ro, Media IQ.

Despre Muzeul Taranului Roman

-------
Muzeul National al Taranului Roman
Soseaua Kiseleff, nr. 3