myCRM isi propune sa urmareasca eficienta networking-ului on-line si a instrumentelor social media

BUCURESTI - 30 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Grupurile profesionale de socializare sunt percepute tot mai mult ca instrumente de vanzare . Ajuta insa cu adevarat, in mod eficient, succesul vanzarii? Solutia de management a relatiilor cu clientii myCRM adauga instrumente inovative de urmarire a eficientei networking-ului on-line in activitatea de vanzare. Abordarea “Sales 2.0” combinata cu instrumentele de social media ca LinkedIn, Twitter, Plaxo sau Facebook, ofera organizatiilor posibilitatea de a accelera procesul de vanzare si de a imbunatati experienta clientilor.

Datorita exploziei grupurilor profesionale romanesti care utilizeaza retelele de socializare pentru a transforma networking-ul on-line in sursa de venituri, myCRM ofera un modul inovativ pentru centralizarea interactiunilor angajatilor companiei cu potentialii clienti prin intermediul instrumentelor de social media. Solutia raspunde astfel nevoii de urmarire a eficientei retelelor de socializare in activitatea de vanzari, dorind sa afirme sau sa infirme, in perioada urmatoare, daca tendinta de imbinare a doua profesii traditional distincte, vanzari si marketing, in spatiul on-line, este o strategie corecta de afaceri.

Exista tot mai multe voci care sustin ca, in ciuda popularitatii instrumentelor de social media, companiile nu au inca venituri suficient de mari generate prin acest canal de vanzare, incat sa justifice timpul si resursele alocate. Mai mult, se confrunta cu o scadere a productivitatii departamentelor de vanzari sau marketing si cu o defocalizare de la tehnicile traditionale de vanzare si promovare. Pe de alta parte, companiile care folosesc cu succes platformele de networking on-line folosesc strategii complementare, bine definite, care sustin cu informatii cheie procesul de vanzare traditional.

”On-line-ul este un business complet separat de business-ul traditional, si in nici un caz nu trebuie sa afecteze investitiile in tehnicile traditionale de vanzare sau promovare. Pe de alta parte, provocarea in on-line este ca, odata stabilita o comunicare intre vanzator si potentialii clienti, vanzatorul nu are atuurile unei discutii cu usile inchise. Vanzatorul trebuie sa stapaneasca tehnici de vanzare la distanta, sa fie capabil sa diferentieze solutia fara sa loveasca in concurenta. On-line-ul este un mediu deschis, cu influentatori de opinie exigenti si pragmatici. Perceptia pozitiva sau negativa a unui brand in on-line se construieste prin modul de exprimare al fiecarui angajat” declara Daniel Ionescu, CEO myCRM Solutions. “Consider ca istoricul comunicatiilor social media in interes profesional este la fel de util cu a sti ca un potential client face parte din anumite grupuri profesionale, ca are sau nu are activitate in grup, ca este interesat de anumite aspecte sau solutii, ca participa la viitoare evenimente de networking si deci poate fi abordat cu un mesaj personalizat. Este motivul pentru care aducem modulul de social media in solutia myCRM Plug&Play.”

Conform studiului “The New Social Media: Do They Enable B2B Selling?” publicat de ESR Group, utilizarea instrumentelor de social media este mai productiva in cazul firmelor mici si mijlocii. In special intr-o perioada dificila, pentru firmele care nu au bugete ridicate, astfel de instrumente sunt cea mai la indemana solutie pentru promovarea brandului, a produselor si serviciilor, sau pentru generarea de noi oportunitati de afaceri, rapid si cu costuri reduse.

myCRM isi propune sa imbunatateasca rapid si eficient relatia cu clientii, pe tot parcursul ciclului de vanzare. myCRM ajuta atat la cresterea veniturilor, cat si la imbunatatirea eficientei operationale si colaborarii intre echipele de vanzari, marketing sau suport tehnic – factori care duc la scaderi importante de costuri.

Despre myCRM Solutions SRL

Despre myCRM Solutions
myCRM Solutions furnizeaza o gama completa de servicii de implementare, migrare date, suport tehnic si consultanta in implementarea unei strategii de imbunatatire a relatiilor cu clientii. myCRM Solutions raspunde nevoilor companiilor aflate in proces de eficientizare operationala, oferind solutii de gestiune a relatiilor cu clientii, suport post-vanzare si mentenanta gratuita, precum si posibilitatea de modificare rapida a aplicatilor dupa nevoile interne fara costuri suplimentare sau resurse IT specializate.
Tel: 0723 574685
centrupresa@mycrm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mycrm-solutions-srl/mycrm-isi-propune-sa-urmareasca-eficienta-networking-ului-on-line-si-a-instrumentelor-social-media