Ajuta un purificator de aer la eliminarea prafului si o mai buna calitate aer?

BUCURESTI - 26 aprilie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Utilizarea unui purificator de aer poate îmbunătăți calitatea aerului din interior. Acesta captează particulele din aer, eliminându-le și împiedicându-le astfel să fie inhalate.
Purificatoarele funcționează prin tragerea aerului și trecerea acestuia prin mai multe straturi de filtrare, eliminând în mod eficient particulele nocive din aer. Aerul curat este ulterior eliberat înapoi în cameră.

 I live on an island where sand and pollution particles can pass through several times a year, causing varying symptoms depending on one's sensitivity. These symptoms may range from mild to severe. Headaches and discomfort in the chest are examples for me. To protect myself and my family I looked for an air purifier to remove dust. I chose TEQOYA for its design, performance, and its eco-friendly guarantee. Respect for the planet is an important criteria for me! 

Darlene Athimon

Poluarea aerului din interior este o problemă semnificativă care afectează atât locuințele, cât și birourile, praful fiind cel mai frecvent poluant al aerului din interior. Astfel folosirea unui purificator de aer pentru o mai buna calitate aer este imperios necesară. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că poluarea aerului din interior provoacă aproximativ 3,2 milioane de decese anual. Praful este o preocupare majoră, deoarece poate declanșa alergii și probleme respiratorii. Curățarea regulată și aerisirea spațiului o dată sau de două ori pe zi reduce nivelul gazelor toxice din casă (CO2, TVOC, HCHO, etc…), dar va introduce praf, care poate fi dificil de îndepărtat. Acesta este locul în care un purificator de aer pentru praf poate fi benefic, deoarece poate elimina praful din aer și îți poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Investește astăzi într-un purificator de aer pentru a contribui la crearea unui mediu de viață sau de lucru mai sănătos.

Din ce este făcut praful? De ce este praful periculos pentru sănătatea noastră?

Praful este un amestec de resturi și fibre: hârtie, textile, păr, piele moartă, resturi alimentare și multe altele. Aceste elemente devin praf atunci când sunt suficient de ușoare pentru a rămâne suspendate în aer. Cu toate acestea, datorită fenomenelor precum electricitatea statică și greutatea moleculară a constituenților săi, praful tinde să se așeze pe obiecte sau să se aglomereze în locuri ascunse în spatele mobilierului și în alte locuri din casa ta.
În afară de aspectul său inestetic, praful poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătate. Poate declanșa disconfort respirator, alergii (în special astm) și efecte toxice sau cancerigene atunci când conține plumb, beriliu, azbest etc. Particulele de praf pot provoca, de asemenea, leziuni ale nasului sau pot afecta plămânii. Riscurile pentru sănătatea ta legate de praf sunt apoi multiple și îngrijorătoare.

Utilizarea unui purificator de aer poate îmbunătăți calitatea aerului din interior. Acesta captează particulele din aer, eliminându-le și împiedicându-le astfel să fie inhalate.


Cum elimină purificatoarele de aer cu filtre HEPA praful?

Purificatoarele funcționează prin tragerea aerului și trecerea acestuia prin mai multe straturi de filtrare, eliminând în mod eficient particulele nocive din aer. Aerul curat este ulterior eliberat înapoi în cameră. De obicei, un pre-filtru colectează mai întâi particule mai mari (păr etc.) înainte ca un filtru de carbon activ să împiedice trecerea mirosurilor, fumului, compușilor organici și a gazelor. În cele din urmă, un filtru HEPA reține particulele fine. Această tehnologie este cea frecvent întâlnită pe piață. Cu toate acestea, are unele dezavantaje în ceea ce privește eficiența și durabilitatea.

Filtrele HEPA au o cădere de presiune foarte mare, care crește odată cu cantitatea de praf acumulată. Aceste căderi de presiune reduc fluxul de aer și astfel scad eficiența generală a purificatorului de aer în timp. În mediile cu mult praf, filtrele se murdăresc și mai repede. Așadar, cu cat ai mai mult praf in casă, cu atât purificatorul de aer cu filtru HEPA va fi mai puțin eficient in timp!
În cele din urmă, purificatoarele de aer cu filtru HEPA nu sunt cele mai eficiente în îndepărtarea prafului, dacă schimbul filtrelor nu se face des, însă aceste filtre au costuri ridicate. Dacă nu le schimbăm la timp, saturația filtrului face ca aceste purificatoare să fie mai puțin eficiente, mai puțin durabile și mai scumpe pe termen lung!

Dar ce ai spune despre un purificator de aer cu un filtru reutilizabil pentru a scăpa de praf?

Noul purificator de aer fără filtru de unică folosință de la TEQOYA , ALANA™, este deosebit de eficient pentru a îndepărta praful. Tehnologia din interior combină ionizarea aerului și reducerea electrostatică pentru a capta particule poluante.
La TEQOYA, puteți găsi soluții de purificare pe termen lung care sunt atât eficiente atât din punct de vedere al purificării aerului, cât și din punct de vedere energetic, respectiv economice. De aceea, filtrul ALANA™ are o capacitate mare de stocare, consumând în același timp energie minimă. Forma unică a filtrului ALANA™, cu plăci paralele printre care trece aerul, asigură faptul că aerul nu este obstrucționat chiar și atunci când acumulează multe particule.
Prin teste ample de laborator, echipele Teqoya au stabilit că o curățare regulată a ionizatoarelor poate menține performanța filtrului, chiar și atunci când este puternic prăfuit. Filtrul ALANA™ poate reține un volum mare de particule și poate funcționa la fel de bine ca atunci când a fost instalat pentru prima dată.
Ești alergic la praf? Sau vrei să scapi de strănut și mâncărime?
Investiția într-un purificator de aer pentru praf este o soluție practică pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casă sau birou. Designul elegant al ALANA™ și performanța ridicată îl fac o soluție fiabilă și de lungă durată pentru purificarea aerului.

Despre Nanovator Solutions SRL

NANOVATOR
ESTE DEDICAT FURNIZĂRII DE SOLUȚII INOVATOARE DE CEA MAI ÎNALTĂ CALITATE, PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITATII AERULUI.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nanovator-solutions-srl/ajuta-un-purificator-de-aer-la-eliminarea-prafului-si-o-mai-buna-calitate-aer