Ce stim despre calitate aer si nivelul de siguranta al micro-particulelor in aer?

BUCURESTI - 2 mai 2023

Comunicat tip General in Sanatate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), micro-particulele (PM) din aerul respirat pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. PM reprezintă o gamă de particule mici neuniforme, atat de origine naturală (cum ar fi cele din praf și polen) cat și de origine antropică (cum ar fi cele din gazelle de esapament ori cele care rezultă din arderea combustibililor fosili). Acestea pot fi urmarite cu ajutorul unui monitor calitate aer.

Monitor calitate aer Nanovator 69

Monitor calitate aer Nanovator 69

 The health risks associated with particulate matter equal or smaller than 10 and 2.5 microns (µm) in diameter (PM₁₀ and PM₂.₅, respectively) are of particular public health relevance. 

OMS

Atunci cand ne gandim la calitate aer, inevitabil ne vin in minte cuvinte precum poluare, smog, ori micro-particule. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), micro-particulele (PM) din aerul respirat pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. PM reprezintă o gamă de particule mici neuniforme, atat de origine naturală (cum ar fi cele din praf și polen) cat și de origine antropică (cum ar fi cele din gazele de esapament ori rezultate din arderea combustibililor fosili). Acestea pot fi urmarite cu ajutorul unui monitor calitate aer.

În funcție de dimensiune, PM poate fi clasificat în trei categorii principale: PM10 (particule cu diametrul mai mic sau egal cu 10 microni), PM2,5 (particule cu diametrul mai mic sau egal cu 2,5 microni) și PM0,1 (particule cu diametrul mai mic sau egal cu 0,1 microni). Particulele mici pot pătrunde mai ușor în căile respiratorii ajungand chiar la nivelul sângelui, ceea ce poate cauza probleme grave de sănătate.

În general, nivelul de siguranță al PM din aerul respirat este considerat a fi sub pragul de 10 micrograme pe metru cub pentru PM2,5 și sub pragul de 20 micrograme pe metru cub pentru PM10. Cu toate acestea, este important de retinut că aceste valori sunt doar orientative și că nivelul de siguranță real poate varia în funcție de factori precum starea de sănătate a individului, expunerea la alte surse de poluare ori perioada de expunere, precum și alți factori.

Considerând cele de mai sus, este foarte importanta evaluarea, respectiv monitorizarea calitatii aerului pe care il respirăm, fiind demonstrat și binecunoscut faptul că poluarea reprezinta cauza multor probleme de sănătate. Chiar atunci cand considerăm că în casă sau la birou suntem protejați, de cele mai multe ori, lucrurile nu stau chiar așa. Un monitor calitate aer ne poate ajuta sa intelegem ceea ce nu putem vedea si astfel putem lua masuri in consecinta

In acest context devine esențială utilizarea unui dispozitiv de detectare a calității aerului, precum monitor calitate aer Nanovator 69.  

Monitorul este probabil cel mai complex dispozitiv de uz residential existent pe piață, măsurând în timp real parametrii aerului din incaperea in care ne aflam.

Pe langa micro-particulele PM, Nanovator 69 monitorizeaza de asemenea nivelul CO2, TVOC, H2CO si indicele general al calitatii aerului.

Despre Nanovator Solutions SRL

NANOVATOR
ESTE DEDICAT FURNIZĂRII DE SOLUȚII INOVATOARE DE CEA MAI ÎNALTĂ CALITATE, PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITATII AERULUI.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nanovator-solutions-srl/ce-stim-despre-calitate-aer-si-nivelul-de-siguranta-al-micro-particulelor-in-aer