Cum folosim un Monitor Calitate aer pentru a îmbunătăți confortul termic?

BUCURESTI - 5 aprilie 2023

Comunicat tip General in Tehnologie

Un calitate aer ">monitor calitate aer colecteaza si analizeaza informatii referetoare la temperatura și umiditatea relativă din aer, alături de alti parametrii cheie, cum ar fi PM, TVOC, CO2, HCHO.

Nanovator MH-128

Va-ti intrebat vreo data cum va ajuta un monitor calitate aer? Un monitor calitate aer colecteaza si analizeaza informatii referetoare la temperatura și umiditatea relativă din aer, alături de alti parametrii cheie, cum ar fi PM, TVOC, CO2, HCHO. Astfel, dacă un senzor calitate aer vă pune la dispozitie informatii cu privire la calitatea aerului pe care il respirati, puteți lua decizii bazate pe factori obiectivi. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți acces la rapoarte care vă pot arăta tendințele de-a lungul timpului, mai degrabă decât o privire asupra modului în care au evoluat lucrurile doar într-o anumită zi.

Pe lângă schimbările de temperatură și umiditate relativă, veți putea utiliza celelalte date (PM 2.5, CO2, etc…) privind calitatea aerului pentru a observa când sistemul HVAC are nevoie de mentenanta. Acest lucru vă va ajuta să abordați problemele din timp și să preveniți probleme precum mucegaiul sau transmiterea virală.

În cele din urmă, ventilația controlată de un monitor calitate aer în concordanță cu informația primită de la acesta, sau chiar controlată de acesta, vă poate reduce costurile cu energia.

Dacă doriți să monitorizați calitatea aerului din interiorul unei clădiri pe care o gestionați, un senzor calitate aer disponibil pe www. nanovator .ro. Unele modele au fost folosite in cladiri celebre cum ar fi Google, Microsoft, Facebook etc….

Există mai multe tipuri de monitoar calitate aer pe piață, unele potrivite nevoilor dumneavoastră, altele nu. În timp ce tipologia monitoarelor de calitate a aerului poate varia foarte mult, de obicei se încadrează în doar câteva categorii:

Monitor calitate aer pentru uz extern
    Monitor calitate aer pentru uz casnic
    Monitor calitate aer pentru uz commercial/cladiri de birouri

Monitoarele de uz extern, sunt utilizate de guverne, autoritati locale și oameni de știință pentru a colecta date privind calitatea aerului. Acestea sunt de obicei mult mai precise și funcționează în intervale mai mari decât monitoarele comerciale sau de uz casnic. Aceste monitoare sunt insa costisitoare și au dimensiuni enorme, de obicei folosite în scopuri de monitorizare de referință în stațiile de scară mare.

Monitoarele de calitate aer pentru uz casnic, pe de altă parte, se încadrează în partea opusă a spectrului de monitorizare a calității aerului. Aceste monitoare sunt mult mai ieftine și pot fi portabile. Cu toate acestea, aceste dispozitive sunt de obicei potrivite numai pentru uz casnic sau personal, indica valori orientative și pot avea mai puține caracteristici sau opțiuni decât monitoarele comerciale și de de uz extern.

Monitoarele de uz commercial/cladiri de birouri se afla intre monitoarele de uz extern și monitoarele de uz casnic, combinând oarecum caracteristicile acestora.

Aprofundand discutia pe marginea tipului de uz commercial pentru monitoarele de  masurat calitatea aerului, putem spune ca acestea se impart in 3 categorii:

Senzor calitate aer exterior
    Senzor calitate aer in-duct
    Senzor calitate aer interior

Monitoarele de exterior colectează date privind calitatea aerului înconjurător, situate fiind în afara proprietatilor, și măsoară poluanții cum ar fi particulele în suspensie și ozonul. Aceste dispozitive sunt rezistente la intemperii și trebuie să îndeplinească anumite conditii pentru a fi acreditate de unele certificări ale clădirilor.

Monitoarele de exterior sunt utilizate pe scară largă în cercetare pentru a studia nivelul de poluare ambientală. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în școli pentru a vă asigura că este sigur pentru elevi să se joace afara, iar clădirile de birouri pot utiliza monitoare în aer liber, împreună cu cele pentru interior, pentru a maximiza eficiența sisitememlor HVAC. Atunci când nivelul de poluare ambientală este scăzut, ocupanții clădirilor pot deschide ferestrele în loc să utilizeze ventilația forțată, care consumă o cantitate mare de energie.

Monitoarele destinate tubulaturilor de ventilatie sunt situate în cadrul sistemului HVAC al clădirii. Aceste dispozitive sunt de obicei utilizate pentru a furniza date și informații privind calitatea aerului din conductele de aer ale unei clădiri comerciale sau de birouri. Monitoarele din conducte măsoară temperatura, umiditatea, monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și alți parametri pentru a asigura confortul și sănătatea celor care ocupă în mod regulat clădirea. Aceste monitoare pot fi, de asemenea, utilizate pentru a optimiza eficiența sistemului HVAC al clădirii, pentru a economisi energie și pentru a reduce uzura inutilă a echipamentelor.

Aveți nevoie de mai multe informații despre monitorizarea calității aerului? Consultați informatiile referitoare la monitorizarea calității aerului comercial pe www.nanovator.ro.

Despre Nanovator Solutions SRL

NANOVATOR
ESTE DEDICAT FURNIZĂRII DE SOLUȚII INOVATOARE DE CEA MAI ÎNALTĂ CALITATE, PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITATII AERULUI.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nanovator-solutions-srl/cum-folosim-un-monitor-calitate-aer-pentru-a-imbunatati-confortul-termic