Sustenabilitatea – o preocupare tot mai importantă a marilor companii

BUCURESTI - 14 martie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

Noua solutie, importata in Romania de catre Nanovator Solutions SRL, si proiectata/adaptata la cerinte de catre Prodesign Engineering & Constructions SRL, va ajuta compania Philip Morris sa elimine deseurile si sa reduca consumul de energie electrica la ventilatoarele centralelor (pana la 24%), prin caderea de presiune extrem de scazuta pe care o prezinta noua tehnologie MESP* (micro electrostatic precipitator), maxim 60 Pa.

Filtre CTA inteligente

Filtre CTA inteligente

Astazi sustenabilitatea reprezinta o componenta strategica definitorie pentru marile companii. In aceasta directie, compania Philip Morris Romania si-a asumat un angajament de sustenabilitate ambitios – zero deseuri depozitate la groapa de gunoi. Pentru a atinge acest obiectiv, se incinereaza cu recuperare energetica toate deseurile generate în procesul de producție.
In fabrica din Otopeni, compania a instalat un nou sistem de filtrare in centralele de tratare a aerului.

Actiunea a avut loc in ultimul trimestru al anului 2022, iar rezultatele monitorizarii noii tehnologii le-au adus certitudinea ca sunt pe drumul cel bun – acesta este un demers important în cadrul strategiei de dezvoltare durabila, prin care toti angajatii vor beneficia de o calitate superioara a aerului respirat in incinta fabricii si, in acelasi timp, vor fi pregatiti pentru eventuale provocari de tipul pandemiei COVID-19.
Noua solutie, importata in Romania de catre Nanovator Solutions SRL, si proiectata/adaptata la cerinte de catre Prodesign Engineering & Constructions SRL, va ajuta compania sa elimine deseurile si sa reduca consumul de energie electrica la ventilatoarele centralelor (pana la 24%), prin caderea de presiune extrem de scazuta pe care o prezinta noua tehnologie MESP* (micro electrostatic precipitator), maxim 60 Pa.
Toate aspectele mentionate mai sus vor avea ca rezultat o scadere a amprentei de carbon asupra mediului inconjurator si vor ajuta astfel compania sa-si atinga tintele propuse.
Tehnologia MESP* prezinta trei etape in tratarea aerului, dupa cum urmeaza:
- Pre - filtrare
- Ionizare negativa a microparticulelor in suspensie
- Captarea microparticulelor intr-un filtru incarcat electrostatic, care permite sterilizarea aerului (eficienta in purificare de peste 97%)
Așadar astazi, sustenabilitatea nu mai reprezinta pentru companii doar un exercitiu de comunicare, ci o componenta majora a strategiei de business. Cei mai multi dintre marii jucatori din economie urmeaza deja exemplele de buna practica existente si constientizeaza responsabilitatea sociala pe care o au fata de mediul inconjurator si bunastarea oamenilor.

Despre Nanovator Solutions SRL

NANOVATOR
ESTE DEDICAT FURNIZĂRII DE SOLUȚII INOVATOARE DE CEA MAI ÎNALTĂ CALITATE, PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITATII AERULUI.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nanovator-solutions-srl/sustenabilitatea-o-preocupare-tot-mai-importanta-a-marilor-companii