Incepi o afacere cu afini si binenteles cu afine? Iata ce trebuie sa stii chiar acum

Baia Mare - 25 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Cele mai bune motive pentru care ai nevoie de o strategie si un plan personalizat pentru cultura ta de afini

La Natural Invest - Pepiniera de afini

La Natural Invest - Pepiniera de afini

 Cred ca afinele au in Romania potentialul de a salva nu doar terenuri slab productive, ci mai ales destinul celor care aleg afinul ca si cultura horticola alternativa pentru a avea asigurata stabilitatea financiara a familiei pentru foarte multi ani. Succesul nu este la indemana oricui, insa riscurile cultivarii afinului pot fi semnificativ reduse colaborand cu partenerii potriviti. 

Daniel Bujor

Te-ai hotarat sa iti folosesti terenul sau sa cumperi o noua suprafata de teren agricol pentru a incepe o ferma de afini? Administrezi deja o astfel de afacere insa intampini greutati si vrei sa afli cum poti sa iti redresezi proiectul? Daca raspunsul la oricare dintre aceste intrebari este afirmativ, ai ajuns in locul potrivit. Poate te-ai intrebat frecvent: Cum incepi? Ce soiuri alegi? Cu cine vei lucra pentru infiintarea culturii de afini? Care sunt greselile ce pot duce esecull unei astfel de afaceri? Iata pe scurt, cateva din raspunsurile pe care le-ai cautat insa au fost imposibil de gasit:

Dati toata silinta pentru a obtine pachete si servicii personalizate pentru cultura ta de afini

Nu te multumi cu proiecte facute pentru alte terenuri. Nu alege un plan gata facut de pe internet sau de la consultati care stiu sa implementeze si planuri in zootehnie  si pomicultura si arbusti de toate felurile. S-a dovedit ca nu poti fi expert in toate. Iti asumi riscul de a intampina foarte mari dificultati la infiintare si la intretinere .

Incearca sa gasesti experti in afini - specialisti care sa iti inteleaga nevoile, capacitatea (teren, sursa de apa, energie electrica, amplasare ferma) si sa iti poata oferi tot ce ai nevoie.

Mai specific, trebuie sa stii ca te poti baza pe:

1. Servicii de consultanta - trebuie sa stii ce inseamna fiecare lucru asociat acestei afaceri, cum trebuie gestionate problemele si sa primesti ajutor la momentul potrivit.

2. Servicii atent proiectate si personalizate dupa nevoile tale - indiferent de marimea fermei actuale (ori viitoare) este necesar sa stii ca ai nevoie de asemenea activitati, din partea expertilor:

- Analize de bonitate pentru cultura afinului in viitoarea locatie a fermei

- Proiect tehnic al fermei de afin

- Consultanta pe teren

- Consultanta la intretinerea fermei in teren, prin telefon si email

- Transport pentru materialul saditor, materiale conexe si utilaje

- Sprijin pentru conceperea, construirea si intretinerea sistemului de irigatii la afin

3. Materiale conexe - pe langa materialul saditor, ai nevoie de multe alte produse, precum:

- turba acida macinata si uscata

- panza de mulcire agrotextil

- materiale pentru realizarea sistemului de irigare

- fetilizatori

4. Aspecte importante in procesul de vanzare

- Stabilirea pietei de desfacerea fructelor (afinelor), in tara sau in strainatate  

- Pregatirea echipei ce va recolta afinele

- Obtinerea de sprijin pentru gestionarea procesului de recoltare

- Sprijin pentru dimensionarea corecta a spatiilor de depozitare si de procesare a recoltei

Daca vei incepe astfel, vei avea sanse foarte mari de reusita - vei porni de la analiza solului, intelegerea nevoilor viitoarei ferme, a punctelor slabe si a celor puternice, vei stii ce soiuri sa alegi, vei crea intreaga infrastuctura necesara acestui proiect. Doar astfel poti sa te asiguri ca programul tau diferentit va oferi performanta pe care o cauti, va pastra sanatatea plantelor si mai mult decat orice, te va ajuta sa economisesti bani!

Riscuri ce iti pot pune in pericol ferma de afini

Nu te baza nicio secunda pe principiul “lasa ca merge si asa” ori “cum se descurca si altii, o sa reusesc si eu”. Delasarea, indiferenta, lipsa de informare si neatentia se pot dovedi dezastroase pentru orice afacere in agricultura sau horticultura! Neapeland la serviciile profesionale si neimplementand solutiile avizate, risti:

- Ca anumite plante sa nu fie irigate corect sau sa se uste

- Sa culegi mai putine fructe decat ai planificat

- Sa ramai cu recolta de afine nevanduta

- Sa pierzi foarte mult timp si enorm de multi bani in incercarea de a remedia diverse neajunsuri

Doar aici puteti vedea, practic, dezvoltarea afinilor pe biloane acoperite cu panza sau coaja de mulcire, afini cultivati la containere, pe cinci hectare, de pe care se recolteaza afine din iunie pana in septembrie.

Puterea exemplului conteaza!

Pentru mai multe informatii despre cultivarea afinilor, sfaturi utile si lectii practice, dar si pentru a obtine afini, consultanta si servicii personalizate complete pentru o astfel de afacere, viziteaza acum blogul Afini.ro.

Despre NATURAL INVEST SRL

Echipa Natural Invest are experienta de peste 11 ani in domeniu, societatea noastra functionand din 2007. Avem milioane de plante inmultite cu succes in pepiniera noastra. Suntem dotati cu un laborator modern unde inmultim plantele "in-vitro" pentru a asigura propagarea cu succes a geneticii soiurilor si eliminarea bolilor asociate inmultirii materialului saditor in general.

Avem in portofoliu peste 20 soiuri de afin cu tufa inalta, din care oferim fermierilor 11 soiuri care au performante deosebite in Romania.

Ne ocupam in mod egal de fermierii care infiinteaza suprafete mari, ca si de cei care infiinteaza suprafete mai mici cu afin.

Promovam o tehnologie moderna de cultura intensiva a afinului care sa permita fermierului sa infiinteze si sa intretina cu costuri mici cultura de afin in conditiile in care sa obtina un nivel maxim de calitate si cantitate pentru afine.

Pepiniera Natural Invest se implica in programe de cercetare aplicata in domeniul cultivarii afinului, fiind partener in proiecte care studiaza diferite aspecte legate de multiplicarea materialului saditor, de aspecte care tin de nutritia plantelor si de efectul consumului de afine pentru sanatatea oamenilor.

Tot materialul saditor de afin pe care il producem este aclimatizat conditiilor existente in Romania!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/natural-invest-srl/incepi-o-afacere-cu-afini-si-binenteles-cu-afine-iata-ce-trebuie-sa-stii-chiar-acum