Salvarea pădurilor tropicale – găleată cu găleată

BUCURESTI - 15 aprilie 2009

Comunicat tip General in ONG

Proiect pentru salvarea pădurilor tropicale – iniţiat de Kreidezeit...Acum si in Romania.
1 m² de suprafaţă vopsită = 1 m² de pădure salvată
Defrişarea plămânului verde al Pământului la nivel global serveşte unei serii întregi de interese economice. Pe lângă exploatarea directă a masei lemnoase, pădurile „trebuie” să dispară pentru a se obţine suprafeţe de păşuni necesare turmelor uriaşe de vite, care la rândul lor produc gaz de metan, o substanţă care poluează atmosfera terestră. Mai mult, în depresiunea ecuatorială, în spaţiul de trai al indienilor Awa pădurea tropicală este periclitată şi de faptul că zăcămintele locale de aur sunt accesibile în scopuri industriale.

Asociaţia „Salvaţi pădurile tropicale” cu sediul în Hamburg, se ocupă printre altele de un proiect desfăşurat în Ecuador, în cadrul căruia se cumpără băştinaşilor Awa terenuri forestiere în scopul de a le asigura un trai tradiţional prospectiv în propria lor patrie.
Informaţii suplimentare veţi putea obţine direct de la Asociaţie:
www.regenwald.org
Noi, cei de la KREIDEZEIT am remarcat acest proiect, odată cu vizionarea filmului documentar intitulat „Noi hrănim lumea”.
Iată o afirmaţie impresionantă din film, care ni s-a întipărit adânc în minte:
1 hectar de pădure tropicală costă doar 70 Euro !!!
1 hectar = 10.000 m² = cca. 1 cent/m².
Şi aşa am ajuns la următoarea idee:
O găleată de 10 litri de vopsea de var Kreidezeit- una dintre cele mai apreciate vopsele de var din gama noastră de produse – este suficientă pentru a acoperi o suprafaţă de 45 m². Cu o donaţie de 45 cenţi pe găleată, poate fi deci salvată o suprafaţă de 45 m² de pădure tropicală.
Pe scurt, acesta înseamnă că:
1 m² de suprafaţă vopsită = 1 m² de pădure tropicală salvată.
In Romania, donaţiile de 45 cenţi pe găleată de 10 litri, vor fi incluse in preţul actual (deci, fără majorare de pret) al produsului, suma urmând să fie virată în totalitate în contul asociaţiei.
Procesul de cumpărare a terenurilor se va desfăşura cu ajutorul notarilor locali din Ecuador, iar parcelele de pământ vor fi înregistrate în cartea funciară, dreptul de proprietate revenind indienilor Awa, cu clauza de a nu fi revândute în viitor. Astfel pământul va constitui definitiv proprietatea indienilor.
Băştinaşii Awa sunt căliţi deja de lupta pentru supravieţuire, şi s-au împotrivit de multe ori cu succes şi prin variate metode intervenţiilor industriei în teritoriul lor.

SC Naturalpaint SRL
www.naturalpaint.ro

Despre Naturalpaint Srl

Kreidezeit Naturfarben GmbH este un producator german de vopsele si materiale de constructii ecologice. Kreidezeit a fost infiintata acum 20 ani, astazi fiind unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vopsele eco din Europa. Este prezenta si in Japonia, Canada, Rusia, Australia.

Produsele Kreidezeit sunt prezente pe piata romana din anul 2005, prin firma Naturalpaint SRL.
SC NATURALPAINT SRL
www.naturalpaint.ro
Tel: 0745 485 966
office@naturalpaint.ro