Tadelakt- Seminar practic la Bucuresti

BUCURESTI - 20 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Firma Naturalpaint (www.naturalpaint.ro), în colaborare cu Surya Com Srl (www.bioconstructii.ro), anunță organizarea primului seminar practic de Tadelakt în perioada 12-13 februarie, la București.

Ce este Tadelakt?
Tadelakt este o tehnică traditională marocană, un fel de calcar special care se aplică ca şi tencuială, se compactează cu o piatră specială de ceramică şi prin finisarea cu săpun şi ceară se obtine o suprafaţă fascinantă, cu un luciu natural.

Tadelaktul există deja din antichitate. Acest calc special nu se utiliza în Maroc, ţara de provenienţă, doar pentru pereţi interiori şi exteriori, ci și pentru pardoseli, văni, duşuri, plăcile meselor şi în special în Hammam ( băi orientale).
Zilele noastre, Tadelaktul se aplică în baie, bucătărie, în hoteluri și centre wellness, dar se folosește și la obiecte de artă.

Invitatul special al evenimentului este D-l Martin Krampfer din Germania, expert autorizat de Handwerkskammer Hamburg, consultant în domeniul vopselurilor și al contrucțiilor naturale, ecologice, autorul și coautorul mai multor cărți, printre care:
Tadelakt
Natürliche Farben (Vopsele/Culori naturale)
Naturfarben und Lehm (Vopsele/culori naturale şi lutul)
Naturfarbenratgeber (Consultant în vopsele naturale)

Seminarul se adresează tuturor celor interesați de această tehnică de finisare, fie vorba că sunteți meșter, arhitect, designer sau doar pasionat de acest material. Participarea este posibilă prin completarea Formularului de înregistrare și achitarea taxei de înscriere.

În cursul celor două zile de seminar, se va discuta despre:
tematica substraturilor
realizarea mostrelor și a ofertelor
tematica pigmentării
lustruirea și hidrofobarea suprafețelor.

Partea practică constă în realizarea, de către fiecare participant, a unor mostre de Tadelakt, începând cu aplicarea substraturilor și până la lustruirea suprafețelor. Mostrele realizate vor fi păstrate de către participanți.

Taxa de participare la acest seminar este de 120 euro/ persona, pentru cele două zile. Taxa include toate materialele utilizate, materialul teoretic listat, bufetul și un certificat de participare. Locurile sunt limitate!

Informatii detaliate despre acest eveniment găsiți pe www.naturalpaint.ro .

Despre Naturalpaint Srl

Firma Naturalpaint, infiintata in anul 2005, este importator de materiale de constructii ecologice din Germania. Gama de produse cuprinde: produse destinate tratarii si protejarii suprafetelor din lemn in interior, lazuri si vopsele naturale pentru lemn exterior, vopselede zugravit si tencuieli in interior, pigmenti minerali, izolatii din lana de oaie si placi fibrolemnoase. In perioada urmatoare firma planifica introducerea de noi produse destinate constructiilor verzi.
SC NATURALPAINT SRL
mob: 0745 485 966
office@naturalpaint.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/naturalpaint-srl/tadelakt-seminar-practic-la-bucuresti