40 de case din cartierul “UN ZAMBET” predate la cheie de companiile Grupului NCH, familiilor sinistrate din Piscu”

BUCURESTI - 1 decembrie 2005

Comunicat tip General in Social

Reprezentantii companiilor din grupul NCH, respectiv Vel Pitar, Libra Bank, Winmarkt, Romarta, Metex, Electroaparataj, UMEB, IMSAT, Anticorosiv si Elpreco, anunta finalizarea cartierului “UN ZAMBET”.

Proiectul social privind constructia a 40 de case, denumit simbolic “UN ZAMBET” (www.unzambet.ro), a fost initiat de catre cei peste 12.000 de angajati ai companiilor membre grupului NCH, din spirit de solidaritate si compasiune cu victimele inundatiilor din Romania, din acest an.

Proiectul a fost demarat oficial pe 17 august si a vizat comunitatea din satul Vames, comuna Piscu, judetul Galati, grav afectata de inundatii, comunitate care a fost stramutata aproape in intregime pe o locatie noua, neinundabila. Trei luni mai tarziu, pe 17 noiembrie au fost inmanate cheile celor 135 de persoane care astfel au devenit locuitorii cartierului “Un Zambet” din comuna Piscu.

Transmiterea in proprietate si ceremonia oficiala vor avea loc pe 1 decembrie 2005, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

“Acest proiect a venit ca o reactie fireasca de a-i ajuta si sprijini pe cei ramasi fara adapost si carora apele le-au luat totul. Pana pe 17 noiembrie, pentru sinistratii din Piscu existau doua lumi paralele: una a normalitatii, confortabila, a celor care seara isi gasesc linistea intr-un pat calduros, cu un acoperis deasupra capului, iar de cealalta parte o lume a celor ramasi fara adapost, carora apele le-au luat totul, care dormeau in frig, in corturi sau in baraci din scandura. Vel Pitar, Libra Bank, Electroaparataj, Anticoroziv, UMEB, IMSAT si celelate companii din grupul NCH au construit o punte intre aceste doua lumi”, a declarat Siminel Andrei, director general al NCH Advisors.

“Am reusit sa transformam lacrimile de disperare a 40 de familii in zambete si asta este tot ceea ce conteaza cu adevarat” – este opinia angajatilor companiilor.

Site-ul www.unzambet.ro, creat special pentru proiectul “UN ZAMBET” a devenit un portal creat special pentru a oferi celor care doresc, posibilitatea de a-i ajuta pe cei aflati in suferinta, oriunde s-ar afla acestia.

Despre NCH Advisors

Despre NCH

New Century Holdings (NCH) este un grup american de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est. Investitiile relizate pana in prezent se ridica la circa 3 miliarde de dolari, din care peste 300 milioane de dolari in Romania.

NCH investeste in Romania, in principal, prin intermediul a trei fonduri de investitii, implicandu-se in dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei romanesti: industria electrotehnica, a materialelor de constructii, de morarit si panificatie, servicii financiar-bancare, servicii financiare de capital si proprietati imobiliare.

Companiile din Grupul NCH promoveaza imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile in care acestea isi desfasoara activatea. Acestea sustin dezvoltarea economica si promoveaza prin companiile sale implicarea in rezolvarea nevoilor sociale ale comunitatii. Filosofia NCH inseamna obtinerea succesului in afaceri intr-o maniera etica, cu respect fata de oameni, comunitate si mediu.

Angelica Iva – Coordonator Proiect UN ZAMBET, finantat de companiile: Vel Pitar, Libra Bank, Winmarkt, Romarta, Metex, Electroaparataj, UMEB, IMSAT, Anticorosiv, Elpreco si Active International
Telefon: (021) 307 60 00
Mobil: 0743 177 443