2008 a adus retelele sociale in viata cotidiana

BUCURESTI - 8 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Social

Romanii au aderat in 2008 la fenomenul de `social networking`, urmand trend-ul international de crestere (35% crestere medie in Europa si 25% la nivel mondial conform comScore World Metrix). Cu o pondere inca minora la nivelul intregii populatii, retelele sociale sunt pentru romani un domeniu de explorat, incitant, de la care asteptam cresteri spectaculoase in 2009. In martie 2008 doar 10% din populatia Romaniei (cca 1,4 milioane utilizatori) folosea acest mod de socializare, fata de 15,6% Germania, 23,8% SUA, 29,1% UK si un maxim de 36,4% Olanda conform studiului realizat de Universal McCann.

Aplicatiile sociale care ne conecteaza cu prieteni, persoane cu care lucram, invatam sau care pur si simplu traiesc in jurul nostru tind sa inlocuiasca in multe situatii comunicarea prin intermediul e-mail-ului. E mai interactiv, mai prietenos, economisim timp!

Neogen.ro este principala retea sociala romaneasca. Este o destinatie frecventata de romani (datorita usurintei cu care utilizatorii isi pot administra o viata online complexa, de la socializare, dating si distractie pana la promovare profesionala si cariera.
Utilizata cu precadere de romanii care traiesc in aglomerari urbane (bucurestenii detin peste 40% din traficul inregistrat), reteaua Neogen s-a dovedit a fi in 2008 cea mai populara destinatie pentru socializare de pe web-ul romanesc. Cu un total de peste 593.000 membri (80% in segmentul de varsta 20-40 ani), Neogen a inregistrat in 2008 o medie zilnica de 68.000 vizite in cluburile de socializare si content sharing de pe site-ul www.neogen.ro.
De o utilizare mult mai intensa au beneficiat insa serviciile specializate oferite sub umbrela Neogen, in top fiind serviciul de dating (Noi2.ro) cu o medie zilnica de 160.000 vizite si zona de distractie cu jocuri single si multiplayer (DoiZece.ro cu 80.000 vizite/zi).
Colegi.ro, principala optiune a romanilor interesati de mentinerea relatiilor cu colegii de scoala si facultate, vine puternic din urma cu un total de 458.000 membri activi in promovarea profilului profesional si a relatiilor cu colegii si o medie de 20.000 vizite pe zi.

Succesul serviciilor de socializare specializate pare a fi inca o dovada a faptului ca in `Second Life` oamenii tind spre apartenenta la un spatiu virtual cat mai asemanator cu `Real Life`, la gruparea in comunitati de interese, la crearea corespondentelor online ale relatiilor din societatea traditionala.
Sa fie acesta unul dintre motivele pentru care multi romani prefera pentru uzul zilnic Neogen.ro, (asa cum spre exemplu japonezii utilizeaza Mixi, chinezii QQ, sud coreenii Cyworld, hispanicii MiGente, afro-americanii BlackPlanet si mai rar retele globale precum Facebook, Hi5, MySpace in ciuda renumelui acestora)?

————-
Neogen.ro este principala retea sociala romaneasca.
Serviciile sunt oferite gratuit tuturor utilizatorilor, care odata inregistrati pot accesa oricare dintre facilitatile site-urilor specializate oferite sub umbrela Neogen:
Neogen.ro - socializare, promovare personala, content sharing, filme, muzica si cluburi online
Noi2.ro - dating
DoiZece.ro - distractie, jocuri multi si single-player
Colegi.ro - relationare cu colegii de scoala si promovarea profilului profesional
BestJobs.ro - locuri de munca
NeoBizz.ro - anunturi de mica publicitate pe orase si categorii

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/neogen-sa/2008-a-adus-retelele-sociale-in-viata-cotidiana