Sondaje Neogen: 10 adevaruri despre Ziua Indragostitilor

BUCURESTI - 13 februarie 2006

Comunicat tip General in Social

Noile sondaje Neogen releva cateva adevaruri fascinante despre ce fac indragostitii de ziua lor- unde mananca, cine plateste si ce este intr-adevar romantic.


De ziua Indragostitilor cuplurile ies la restaurante, isi fac cadouri si celebreaza dragostea. Scopul sondajelor efectuate in perioada 15 ianuarie-13 februarie pe site-ul Noi2.ro a fost acela de a afla ce se intampla cu adevarat in aceasta zi. Iata 10 lucruri fascinante despre Valentine`s Day culese de la peste 1.500 de persoane.

# Doar 26% dintre persoane s-au declarat fani ai Valentine`s Day. 39 procente vad aceasta zi ca o sarbatoare a comerciantilor si 20% cred ca nu ar trebui sarbatorita. Pentru restul de 15% Valentine`s Day este o zi ca oricare alta.

# In zilele noastre, barbatul nu este neaparat cel care plateste factura. 57% dintre femei si 46% dintre barbati cred ca `Cel care a facut invitatia plateste`.

# Indragostitii planuiesc sa cheltuiasca in medie 100 RON de persoana in aceasta zi. Cei cu varste sub 25 ani au declarat ca o sa cheltuiasca mai putin, in timp ce aceia cu varste intre 25-35 ani vor scoate din buzunar mai mult de 100 RON.

# Bucataria italiana este considerata cea mai romantica(48%), urmata de cea chinezeasca(22%).

# 43% cred ca rezervarile pentru aceasta zi trebuie facute cu trei sau mai multe saptamani inainte, 30% sustinand ca o saptamana e de ajuns pentru toate rezervarile necesare. 7% sustin ca se ocupa cu o zi inainte, in timp ce 20% isi incearca norocul fara a face nici un fel de rezervari.

# Ce face un restaurat romantic? O atmosfera linistita(56%), lumina putina(32%) si alte caracteristici ca atmosfera privata(7%), serviciu atent(4%) si mesele putine(1%).

# Vinul rosu(cu 53% dintre voturi) bate sampania(24%) si celelalte bauturi in preferintele cuplurilor.

# 39% dintre barbati si 28% dintre femei prefera sa petreaca `sarbatoarea` acasa. 19% dintre femei si 9% dintre barbati considera foarte romantic gestul de a gati pentru partener.

# 13% sustin ca ar petrece ziua indragostitilor alaturi de o persoana pe care tocmai au cunoscut-o. 74% au nevoie de mai multe intalniri pentru a petrece aceasta zi impreuna cu partenerul.

# Cele mai romantice orase? Sibiul vine pe primul loc(36%), urmat de Brasov(25%), Timisoara(18%), Iasi(11%) si Bucuresti(10%)