Medalie de Aur și Medalie de Argint pentru tinerii români pasionați de robotică

BUCURESTI - 14 noiembrie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Cursuri

Centrul educațional Nerdvana, avându-i ca instructori-mentori pe Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru, a pregătit cu multă pricepere și dedicare echipele de tineri pasionați de robotică pentru exigențele unei competiții de anvergura Finalei WRO, iar rezultatele nu au întârziat să apară: Medalie de Aur și Medalie de Argint la categoria RoboMission.

Echipele Nerdvana la Finala WRO Panama, 2023

Echipele Nerdvana la Finala WRO Panama, 2023

Pasiunea și determinarea echipelor @ Nerdvana Romania s-au amplificat cu fiecare competiție de robotică în parte. Cu bucurie și demnitate am reprezentat România la Finala World Robot Olympiad din Panama desfășurată în perioada 7-9 noiembrie. Această competiție de prestigiu a adunat 451 de echipe din 80 de țări, ceea ce demonstrează amploarea și semnificația deosebită a acestei competiții internaționale.

Scopul competiției WRO a fost îmbunătățirea conexiunilor prin încorporarea soluțiilor robotizate, accentuând importanța incontestabilă a Canalului Panama pentru comertul și comunicațiile maritime internaționale la nivel mondial, iar tema „Conectarea lumii” a provocat sute de tineri pentru a găsi soluții inovative.

Centrul educațional Nerdvana, avându-i ca instructori-mentori pe Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru, a pregătit cu multă pricepere și dedicare echipele de tineri pasionați de robotică pentru exigențele unei competiții de anvergura Finalei WRO, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, toate cele 4 echipe Nerdvana au performat și au excelat la categoriile RoboMission Senior, RoboMission Junior, RoboSports, și Future Engineers, demonstrându-și abilitățile tehnologice, ingeniozitatea și pasiunea pentru domeniul roboticii.

Suntem onorați și mândri să anunțăm performanțele remarcabile obținute de echipele Nerdvana la Finala WRO 2023, Panama.

Medalie de Aur, categoria RoboMission Senior: echipa Nerdvana Mensa formată din doi frați extraordinari, Zina Fares și Yusuf Fares. Cei doi frați de aur au trebuit să proiecteze, să construiască și să programeze un robot care să fie capabil să ia decizii proprii pe terenul setat aleatoriu în fiecare rundă din competiție.

Medalie de Argint, categoria RoboMission Junior: echipa Nerdvana Taurus formată din Andrei Cosmin Popescu Filimon și Horia Adrian Simion. Cei trei elevi au construit și programat cu succes un robot care a rezolvat provocările din concurs.

Locul 4 mondial, categoria RoboSports: echipa Nerdvana Hercules formată din Alexandru Cristian Nicu, Robert Luca Gârbovan și Radu Nicolae Catană. Cei trei elevi au trebuit să construiască un robot autonom cu ajutorul căruia să concureze în cadrul unui joc de tenis. 

Locul 17 mondial, categoria Future Engineers: echipa Nerdvana Nemesis formată din Luca Mihai Priboi, Antonia Onișoru și Teodor Ovidiu Bălan. Proba pentru secțiunea Future Engineers a constat în abilitatea participanților de a-și demonstra capacitatea lor de a rezolva probleme prin dezvoltarea aplicațiilor robotizate. Provocarea echipei Nerdvana Nemesis participantă la această secțiune a fost ca robotul lor să poată parcurge un traseu în mod autonom. Această categorie adună cele mai dificile sarcini de rezolvat din cadrul acestei competiții. 

Promovând excelența în robotică și inovație, centrul educațional Nerdvana continuă să încurajeze, să susțină și să inspire tineri preocupați de tehnologie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nerdvana/medalie-de-aur-si-medalie-de-argint-pentru-tinerii-romani-pasionati-de-robotica