Volkswagen si Opel, cele mai tranzactionate marci pe piata auto second hand in primul semestru al anului 2012

BUCURESTI - 26 iulie 2012

Comunicat tip General in Auto

Volkswagen si Opel raman cele mai cautate marci pe piata auto second hand, inregistrand in primul semestru al anului in curs cel mai ridicat numar de masini inmatriculate pentru prima data in Romania dar si cele mai multe anunturi publicate, potrivit datelor furnizate de Auto.ro .

Volkswagen si Opel, cele mai tranzactionate marci pe piata auto second hand in primul semestru al anului 2012

Volkswagen este lider al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini inmatriculate pentru prima data in Romania in primul semestru al acestui an, crestere cu 68% fata de perioada similara a anului trecut si 33.000 anunturi postate pe Auto.ro. Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor, costului relativ accesibil al pieselor de schimb dar si reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca. Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat.Opel a devenit de-a lungul timpului o referinta pe auto second hand ">piata auto second hand prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al doilea cu 15.300 de masini inmatriculate si peste 24.000 anunturi postate pe Auto.ro in prima jumatate a anului in curs, cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra.Cele doua marci insumeaza 44% din totalul inmatricularilor de masini second hand , conform statis¬ticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor.Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a inregistrat valoarea de 3.350 euro, in scadere cu 8 procente fata de primul semestru al anului trecut, conform AutoIndex .

Volkswagen este lider al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini inmatriculate pentru prima data in Romania in primul semestru al acestui an, crestere cu 68% fata de perioada similara a anului trecut si 33.000 anunturi postate pe Auto.ro.

 

Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor, costului relativ accesibil al pieselor de schimb dar si reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca. Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat.

 

Opel a devenit de-a lungul timpului o referinta pe piata auto second hand prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al doilea cu 15.300 de masini inmatriculate si peste 24.000 anunturi postate pe Auto.ro in prima jumatate a anului in curs, cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra.

 

Cele doua marci insumeaza 44% din totalul inmatricularilor de masini second hand, conform statis­ticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor.

 

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a inregistrat valoarea de 3.350 euro, in scadere cu 8 procente fata de primul semestru al anului trecut, conform AutoIndex.