5,2 milioane de romani pe internet in aprilie

BUCURESTI - 11 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

In luna aprilie, 5.213.241 romani au accesat internetul cel putin o data, conform monitorizarii efectuate continuu de Trafic.ro pe majoritatea site-urilor web din Romania.
Trafic.ro, serviciul de analiza web, oferit de compania netBridge, care monitorizeaza peste 20.000 de site-uri romanesti(20.884 in acest moment*), a contabilizat in luna aprilie a acestui an 5.213.241 vizitatori unici din Romania si 15,056,989 vizitatori unici din strainatate.

5,2 milioane de romani pe internet in aprilie

Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut astfel, cu 10,04 % fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, se situa doar la 4.737.426 de utilizatori activi.

„Pana la sfarsitul anului, estimam o crestere de pana la 50% a numarului de utilizatori activi de internet, adica undeva in jurul cifrei de 6 milioane”, a spus Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge, divizie care dezvolta serviciile Trafic.ro, Statistici.ro si T3.ro.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt din Statele Unite (18,27%), Marea Britanie (8,39%), Germania (3,95%), Canada (3,70%), Italia (2,83%), Franta (2,44%). Numarul mare al acestora, de trei ori mai mare decat al vizitatorilor din Romania, se datoreaza site-urilor romanesti care ofera servicii internationale ( precum download, dating) si a utilizatorilor din diaspora.

Va invitam sa ne contactati pentru detalii privind monitorizarea audientei pe internet a site-urilor, categoriilor de site-uri sau a internetului in ansamblu, folosind datele de contact de mai jos. Va raspunde intrebarilor dumneavoastra Ionut Oprea, Director de Comunicare al companiei netBridge.

*In data de 11 mai, ora 9.00. Aceasta cifra creste permanent. Pentru cele mai recente date, consultati www.trafic.ro .

Despre netBridge Investments

Despre Trafic.ro

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, in Romania, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. In plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, atat pentru fiecare site in parte, cat si pentru cele mai importante categorii de site-uri, la adresa www.trafic.ro, Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea exacta a audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.

Trafic.ro este un serviciu dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web, impreuna cu serviciile Statistici.ro si T3.ro. Din anul 2005, netBridge a lansat serviciul Trafic.ro si in alte tari precum Canada, Spania, Noua Zeelanda, Serbia si Muntenegru.

Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.

Despre netBridge

Compania netBridge dezvolta, in Romania, si serviciul de publicitate online Boom.ro, www.OKazii.ro, cel mai vizitat site de comert electronic, www.aman2.ro (singurul site premium de dating din Romania), www.hr-romania.ro (recrutare online pentru pozitii top si middle management), www.myjob.ro (recrutare online pentru pozitii 'entry-level') www.gazduire.ro (hosting profesional) si multe altele.

Pentru o lista detaliata a serviciilor netBridge, va invitam sa accesati pagina www.netBridge.ro
Ionut Oprea
Director de comunicare netBridge
209.53.10 interior 238
0721614964
pr@netbridge.ro