Peste 5,79 milioane de romani au navigat pe internet in mai

BUCURESTI - 6 iunie 2006

Comunicat tip General in IT&C

In luna mai, 5,798,332 romani au accesat internetul cel putin o data, conform monitorizarii efectuate continuu de Trafic.ro pe majoritatea site-urilor web din Romania.

Peste 5,79 milioane de romani au navigat pe internet in mai

Trafic.ro, serviciul de analiza web, oferit de compania netBridge, care monitorizeaza peste 21.000 de site-uri romanesti (21,562 in acest moment*), a contabilizat in luna mai a acestui an 5,798,332 vizitatori unici din Romania si 17,406,730 vizitatori unici din strainatate.

Numarul audientei active a internetului in Romania, adica a romanilor care acceseaza internetul cel putin o data pe luna, a crescut astfel, cu 11,22% fata de luna aprilie, cand se situa la 5,213,241, si cu 22,39% fata de inceputul anului, cand, conform serviciului Trafic.ro, site-urile monitorizate erau accesate de doar 4,737,426 de utilizatori activi din Romania.

„Luna mai a fost o luna exploziva in ceea ce priveste activitatea pe internet. A crescut atat numarul celor care acceseaza internetul, cat si activitatea lor pe internet, si ne putem astepta in curand la noi recorduri din acest punct de vedere”, a spus Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge, divizie care dezvolta serviciile Trafic.ro, Statistici.ro si T3.ro.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt, conform monitorizarii Trafic.ro, din Statele Unite (17,9%), Marea Britanie (9,06%), Germania (3,69%), Canada (3,55%), Franta (2,85%) si Italia (2,33%). Numarul mare al acestora, de trei ori mai mare decat al vizitatorilor din Romania, se datoreaza site-urilor romanesti care ofera servicii internationale (precum download, dating) si a utilizatorilor din diaspora.

Va invitam sa ne contactati pentru detalii privind monitorizarea audientei pe internet a site-urilor, categoriilor de site-uri sau a internetului in ansamblu, folosind datele de contact de mai jos. Va raspunde intrebarilor dumneavoastra Ionut Oprea, Director de Comunicare al companiei netBridge.

*In data de 6 iunie, ora 9.00. Aceasta cifra creste permanent. Pentru cele mai recente date, consultati www.trafic.ro .

Despre netBridge Investments

Despre Trafic.ro

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, in Romania, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. In plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, atat pentru fiecare site in parte, cat si pentru cele mai importante categorii de site-uri, la adresa www.trafic.ro, Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea exacta a audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.

Trafic.ro este un serviciu dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web, impreuna cu serviciile Statistici.ro si T3.ro. Din anul 2005, netBridge a lansat serviciul Trafic.ro si in alte tari precum Canada, Spania, Noua Zeelanda, Serbia si Muntenegru.

Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.

Despre netBridge

Compania netBridge dezvolta, in Romania, si serviciul de publicitate online Boom.ro, www.OKazii.ro, cel mai vizitat site de comert electronic, www.Kestionare.ro, singurul serviciu profesionist de cercetare prin internet, www.aman2.ro, singurul site premium de dating din Romania, www.hr-romania.ro (serviciu dedicat de recrutare online pentru pozitii de top si middle management), MyJob, serviciul de recrutare online cu cea mai mare acoperire din Romania prin www.myjob.ro si site-urile partenere myjob.home.ro, myjob.kappa.ro, myjob.apropo.ro si myjob.acasa.ro, www.gazduire.ro (hosting profesional) si multe altele.

Pentru o lista detaliata a serviciilor netBridge, va invitam sa accesati pagina www.netBridge.ro

Ionut Oprea
Director de comunicare netBridge
209.53.10 interior 238
0721614964

pr@netbridge.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netbridge-investments/peste-579-milioane-de-romani-au-navigat-pe-internet-in-mai