Piata muncii: Putine perspective pentru tineri

Timisoara - 10 februarie 2015

Comunicat tip General in

Netex Consulting da startul unei noi campanii de recrutare

La conferinta despre Piata muncii si de lansarea unei noi campanii de recrutare de personal au participat: Pavel Kasai, inspector sef la ITM Timis, consilierul acestuia, Radu Bogdan, analistul economic Nicolae Taran, Leontin Frumuzache, director Netex Consulting si Angela Draghia, specialist marketing.

Traininguri interne pot reprezenta un prim pas intr-o cariera profesionala, o prima carte de munca, o prima munca in echipa si un prim salariu. Programul flexibil de munca de la toate filialele companiei, este un argument major pentru un job la aceasta firma, care da startul campaniei “Vrem ca TU sa faci parte din echipa noastra”.

Dezbatere pe tema locurilor de munca in Timisoara

Dezbatere pe tema locurilor de munca in Timisoara

 “Noi incadram tinerii chiar inainte de a fi prinsi in astfel de statistici.(…) Avem mai multe sisteme de training. Tot ce trebuie sa stie tanarul ca sa ocupe un post, invata la noi”.  

Leontin Frumuzache, director executiv Netex Consulting

“Mesajul este unul orientat inspre om, un mesaj, care pune in valoarea angajatul. (…) Campania este directionata si spre universitati – va fi o campanie de educare”. Angela Draghia.

Netex Academy este punctul de plecare intern, dar absolventii sau cei care doresc sa ramana pe termen lung la Netex au sansa unei ascensiuni profesionale. Prin aceasta noua campanie, Netex Consulting isi propune sa puna in valoare tinerii si viitorii  angajati, oferind o sansa fiecaruia sa se afirme si sa lucreze intr-o echipa tanara si dinamica pe piata muncii din  Timisoara.

“Noi, cei de la ITM observam ca piata muncii se misca, existand astfel de companii, care se dezvolta si au succes in ceea ce fac. (…) Campania este o perspectiva noua de a incadra tinerii in activitatea economica a judetului Timis”. (Pavel Kasai, inspector sef ITM)

Desi considerata situatie grava, datele statistice privind gradul de ocupare al tinerilor din Romania, este mai buna decat in multe alte tari din Uniunea Europeana. Totusi procentajul de 16 % situeaza Romania peste media UE in ceea ce priveste numarul tinerilor, care nu au niciun loc de munca, nu studiaza si nici nu urmeaza o alta forma de pregatire profesionala.

“Romania, ca ultima cifra, are un somaj de 6,4 %; deci una sub media europeana. Romania are insa o rata a somajului de 23,3 % la nivelul tinerilor sub 20 de ani”. (analistul economic Nicolae Taran).

“Noi incadram tinerii chiar inainte de a fi prinsi in astfel de statistici.(…) Avem mai multe sisteme de training. Tot ce trebuie sa stie tanarul ca sa ocupe un post, invata la noi”. (Leontin Frumuzache, director executiv Netex Consulting)

Nu trebuie neglijat faptul, precum releva un studiu comandat de Fundatia Friedrich Ebert in Romania, ca 61 % dintre tinerii intre 15 si 29 de ani considera „foarte grav“ faptul ca nu au un loc de munca stabil. Putin peste 30 % dintre cei chestionati sunt de parere ca acest aspect este grav. In aceste conditii putem spune ca tinerii din Romania se arata in mare masura preocupati de viitorul lor, chiar daca unul din sase tineri intre 18 si 24 de ani nu are un loc de munca stabil, dar nici nu studiaza si nici nu urmeaza un alt tip de calificare.

“Romania este cea mai putin adaptata tara din UE in ceea ce priveste schimbarile tehnologice”. (Nicolae Taran)

Compania timisoreana  Netex  ofera tinerilor un loc de munca atat in Timisoara cat si in filialele sale din mai multe orase din Ardeal si Banat.

Despre Netex

International Call Center with over 500 employees and offices in Romania (Timisoara, Resita, Sibiu, Cluj, Agnita, Medias), Ukraine (Lviv, Drogobych, Ivano Frankivsk), Serbia (Novi Sad, Zrenjanin) and Moldavia (Chisinau) www.netex.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netex/piata-muncii-putine-perspective-pentru-tineri