mobilpay.ro a lansat plata prin card

BUCURESTI - 21 octombrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Cu mobilpay™, plata prin card devine mult mai uşoară


● Cele mai mici comisioane pentru Comercianţi

● Sistem unic de comisionare stabilit în funcţie de perioda de plată şi nu de volum

● Soluţie integrată de plăţi prin SMS şi prin card

● Soluţie de plată în rate pentru cumpărători prin magazinele on-line în parteneriat cu GarantiBank

Bucureşti, 21 octombrie 2009 – Netopia Sistem în parteneriat cu GarantiBank lansează serviciul de plată prin card de debit sau credit care propune atât clienţilor, cât şi comercianţilor, o abordare diferită a comerţului electronic. Acesta este un nou pas care susţine strategia de dezvoltare şi diferenţiere a Netopia Sistem pe piaţa de tranzacţii electronice, după lansarea în septembrie 2006 a serviciului mobilpay™ de plăţi electronice prin SMS. În segmentul plăţilor prin SMS Netopia Sistem este lider de piaţă, procesând peste 80% din totalul tranzacţiilor prin SMS din România.

“Ne dorim ca prin extinderea portofoliului de servicii, Netopia Sistem să îşi întărească poziţia de lider în tranzacţii electronice şi de susţinător al industriei on-line şi al comerţului electronic din România. Suntem în permanenţă preocupaţi de extinderea şi îmbunătăţirea ofertei de servicii pentru clienţii noştri. Suntem mândrii că azi putem anunţa împreună cu partenerii nostri GarantiBank lansarea sistemului de plată integrată”, a declarat Dl. Antonio Eram, Founder & CEO, Netopia Sistem.

mobilpay™ aduce un avantaj major cumpărătorilor prin integrarea a două modalităţi de plată într-un sistem unitar:

● plata prin SMS pentru valori cuprinse între 1 şi 20 Euro
● plata prin card pentru magazinele on-line, mobilpay™ folosind tranzacţionarea 3D Secure

De asemenea, mobilpay™ aduce în premieră pe piaţa din România funcţionalităţi care vor face experienţa cumpărătorilor extrem de plăcută dar şi cu un nivel de securitate crescut.
Pentru comercianţi, Netopia Sistem vine cu o ofertă care va impulsiona industria online şi comerţul electronic. Cu o modalitate de integrare facilă şi un sistem de comisionare extrem de avantajos, practic orice comerciant din România va putea să ofere clienţilor lor un sistem de plată electronică.
În plus, prin parteneriatul cu GarantiBank, mobilpay™ oferă comercianţilor săi soluţia de plată în rate pentru cumpărători prin magazinele on-line.
Comercianţii vor avea la dispoziţie un comision unic de tranzacţionare, la cea mai mică valoare din România şi vor putea alege între trei variante pentru perioada de plată. Această perioadă este cuprinsă între minim 3 şi maxim 30 zile de la efectuarea tranzacţiei!
“Am adoptat politica celui mai mic comision, unic, indiferent de volumul de tranzacţionare, deoarece suntem conştienţi că un serviciu terţ nu are ce căuta în stabilirea politicii de preţ a unei companii, aşa cum se întamplă în prezent. Diferenţierile pe baza volumului sau a diverselor relaţii contractuale sunt nesănătoase şi au condus la o rată de adopţie extrem de scăzută a acestei metode de plată în rândul comercianţilor” a declarat Dl. Antonio Eram, Founder & CEO, Netopia Sistem.

mobilpay™ asigură în acest moment tranzacţionarea prin SMS a peste 2.500 de produse şi servicii, fiind prezent în peste 500 de site-uri care generează 300.000 de tranzacţii efective în fiecare lună, acoperind astfel peste 80% din totalul tranzacţiilor prin SMS din România.
“Având în vedere experienţa pe care o avem în domeniul plăţilor, de ofertă unică şi unificatoare dar şi de un serviciu la standarde înalte, ne propunem să câştigăm o cotă de piaţă de 30 % în următoarele 12 luni, ulterior urmând să creştem organic împreună cu piaţa” a mai declarat Dl. Antonio Eram, Founder & CEO, Netopia Sistem.
Netopia Sistem SRL a fost înfiinţată în 2003 şi este leader de piaţă în SMS Marketing şi tranzacţii prin SMS prin serviciile sale web2sms ™(©) şi mobilpay ™(©).

Netopia Sistem va oferi comercianţilor cele mai mici comisioane de pe piaţă, stabilite îin funcţie de perioada de plată şi nu de volumul tranzacţiei. Toti comercianţii pot opta pentru una dintre cele trei perioade de plată disponibile îin funcţie de comisionul perceput:

•Plata în a 3-a zi de la efectuarea tranzacţiei cu un comision de 2,7% + 0,10 Euro
•Plata în a 10-a zi de la efectuarea tranzacţiei cu un comision de 2,5% + 0,10 Euro
•Plata în a 30-a zi de la efectuarea tranzacţiei cu un comision de 2,3% + 0,10 Euro

În 2007, Netopia Sistem a trimis 3,6 milioane mesaje SMS, iar în 2008 a transmis 15 milioane de mesaje SMS. Până la 31 august 2009, au fost transmise peste 20 milioane de mesaje SMS, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Din 2008 mobilpay™ este disponibil în trei reţele de telefonie mobilă- Vodafone, Orange şi COSMOTE, fiind astfel singurul furnizor cu această ofertă, fapt ce a permis păstrarea unei cote de piaţă de peste 80%. mobilpay a procesat anul trecut peste 360.000 de tranzacții, în valoare totală de 2,4 milioane Euro, iar pentru acest an estimează o creştere a veniturilor cu peste 50%.

Partenerii şi clienţii mobilpay™ sunt reprezentaţi de nume importante din industria online din România (Netbridge, Neogen, GSP, Ringier Romania, Sanoma Hearst Romania, Realmedia Network, etc.), dar şi de instituţii financiare, start-up-uri şi servicii conexe.

Pentru informatii suplimentare:

Mihaela Ganciu

mihaela.ganciu@netopia-system.com

021/305.34.21

021/305.34.22

Despre NETOPIA Sistem

NETOPIA System s.r.l., operatorul mobilpay, este furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing si comunicare. Portofoliul de servicii publice al companiei cuprinde: web2sms.ro (cel mai vizitat serviciu de mesagerie SMS pentru campanii directe pe telefonul mobil), mobo.ro (portalul dedicat aplicatiilor pe telefonul mobil care cuprinde peste 1.200 de titluri disponibile pentru orice model de telefon), web2sms.ro si myGod.ro (platforma games on demand pentru PC).
mihaela.ganciu@netopia-system.com

021/305.34.21

021/305.34.22
mihaela.ganciu@netopia-system.com