De ce sa-ti instalezi camere de supraveghere

BUCURESTI - 28 martie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Avantaje camere de supraveghere si o scurta prezentare a acestora

Camere de supraveghere: o piedica eficienta spargatorilor. Doar imaginea unei camere de supraveghere poate speria un intrus, pentru ca infractorii nu doresc sa fie vazuti sau sa lase în urma dovezi.
În cazul în care casa ta este vandalizata, mai multe camere de supraveghere poat ajuta politia sa identifice si sa gaseasca hotul.
De ce ai nevoie de Camere de supraveghere?
Exista doua mari situatii în care veti avea nevoie de camere de supraveghere: atunci când sunteti acasa si atunci când sunteti departe.
În ambele cazuri, exista o varietate de moduri în care un kit instalat cu camere de supraveghere pot face viata un pic mai usoara si mai sigura.
Atunci când esti acasa:
Este posibil sa credeti ca nu aveti nevoie de camere de supraveghere atunci când sunteti acasa, dar ati fi surprins cât de utile pot fi.
Puteti vedea cine este la usa din fata din orice camera din casa (acest lucru este deosebit de util în mijlocul noptii sau atunci când nu esti la primul etaj.)
Puteti avea un baby monitor. Puteti sti ce se întâmpla cu toti membrii familiei în întreaga casa sau puteti supraveghea locuri mai indepartate, cum ar fi atelierul,garajul sau magazia din curte.
Puteti monitoriza mai facil al unu membru mai in varsta al familiei prin montarea unor camere de supraveghere în zona în care îsi petrece cel mai mult timp. Aveti posibilitatea sa-l monitorizati dintr-o alta camera, sau în timp ce sunteti departe de casa.
Puteti sa identificati zgomotele care vine de jos, chiar fara a iesi din pat. Daca auziti zgomote suspecte în casa, mai ales la ore ciudate, verificati camerele de supraveghere pentru a vedea ce se întâmpla înainte de a merge direct la sursa de zgomot.
Atunci când esti departe de casa:
Camerele de supraveghere nu sunt doar pentru prinderea spargatorilor - ele va pot oferi liniste atunci când vine vorba de familie, copii, si proprietatea dumneavoastra permitându-va sa vedeti ce se întâmpla în orice moment.
Verificati animalele de companie, în timp ce sunteti departe. Stii când copiii vin acasa de la scoala. Vedeti ce se întâmpla în cazul în care alarma suna stiind apoi daca este o alarma falsa sau ceva mai grav. Stati cu ochii pe bona sau baby-sitter în timp ce sunteti departe de casa.
Verificati echipajul de întretinere sau orice persoana care lucreaza la sau în jurul acasei atunci când nu sunteti acolo.

Tipuri de camere de supraveghere:
Exista o mare varietate de camere de supraveghere, iar fiecare dintre ele serveste un scop diferit. Exista camere fixe, panoramice,  cu vedere pe timp de noapte, camere de supraveghere pentru aproape fiecare cerinta.
Când cautati o camera de supraveghere, tineti cont de mai multe caracteristici : "camere de supraveghere exterior, cu vedere pe timp de noapte, cu PTZ (miscare sus-jos-zoom), camere IP sau tip dome.
Lista de mai jos va va ajuta sa întelegeti optiunile si sa alegeti camere de supraveghere potrivite:
Aici sunt cele mai uzuale camere de supraveghere prezentate pe piata astazi:
Camere de supraveghere fixe:
Acestea sunt modele de de uz general, care nu se misca, nu-si schimba directia, sau zoom-ul.
Camere de supraveghere cu Pan-Tilt-Zoom sau PTZ:
Aceste modele pot fi ajustate rapid, isi pot schimba directia sau zoom-ul, se pot chiar bloca intr-un punct fix sau pot sa urmeze un obiect în miscare, care nu ar trebui sa fie într-o zona - în functie de modelul pe care îl cumperi.
Camerele au capacitatea sa se roteasca în sus si în jos datorita unui motor interior, acestea permitandu-va sa controlati de la distanta de pe telefonul smartphone sau alt dispozitiv conectat la internet.
Camere de supraveghere wireless:
Camere de supraveghere wireless se pot conecta la sistemul de inregistrare printr-o conexiune la internet si sunt foarte usor de configurat. De obicei, le puteti personaliza si le puteti vizualiza de la un telefon inteligent sau calculator.
Beneficiul camerelor de securitate fara fir este ca nu mai sunteti nevoiti sa trageti fire in incinta locatiei.Dezavantajul acestora este ca functioneaza in aceeasi frecventa cu alte dispozitive wirless (routere,etc) si pot da diverse erori.
Alt dezavantaj major ar fi acela ca locatia unde se pot monta nu trebuie sa aiba pereti grosi caz in care distanta de lucru poate scadea foarte mult.
Camere de supraveghere cu IR sau vedere pe timp de noapte:
Aceste camere de supraveghere cu vedere pe timp de noapte folosesc tehnologia infrarosu pentru a ilumina zonele slab iluminate si înregistra filmulete video pe timp de noapte.
Camere de supraveghere de exterior:
Aceste modele sunt dotate de obicei cu vedere pe timp de noapte (IR) si sunt rezistente la intemperii.
Camere de supraveghere false:
Acestea pot speria potentialii hoti dand impresia ca sunt supravegheati. Sunt o alternativa ieftina la camerele actuale, dar o camera falsa nu poate oferi aceeasi liniste ca o camera functionala.
Camere supraveghere ascunse:
Aceste modele pot fi ascunse în diverse locuri din casa si sunt folosite pentru a spiona sau captura imagini care ar putea fi greu de obtinut altfel. Stati cu ochii pe bona sau urmariti copiii atunci când sunt singuri acasa pentru a va asigura ca totul este în regula.
Camera de supraveghere tip dome:
Aceste camere sunt în forma de cupola si sunt utilizate mai mult în interior. Anumite camere Dome au iluminare în infrarosu. Unele au geamul fumuriu si de aceea nu se poate vedea in ce directie este orientata camera.
Camere IP, NetCam sau webcam
O camera IP este o camera de tip digital care poate trimite si primi date printr-o retea de calculatoare sau o conexiune de banda larga. Cele mai multe camere de acest tip sunt numite camere web - cu toate acestea, numele "camere de supraveghere IP" sau "NetCam" este denumirea generica.

Daca aveti întrebari suplimentare cu privire la camerele de supraveghere, am fi bucurosi sa va ajutam. Scrieti-ne pe adresa: contact@comod.ro sau sunati la unul din numerele de telefon de pe site-ul www.comod.ro

Despre netSEO

netSEO.ro ofera servicii complete de Optimizare site, Servicii PPC (Google Adwords), Design si Implementare site de prezentare, Magazin Online.Oferim servicii SEO de calitate, profesioniste pentru toti clientii nostri.Nu ne oprim pana nu ne atingem obiectivele stabilite la inceputul colaborarii.