Masurarea temperaturii la bebelusi

BUCURESTI - 5 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Internet

Febra reprezinta modul in care organismul lupta cu un agent extern care agreseaza organismul. Daca bebelusul tau are peste un an, bea si mananca, se odihneste si are o stare generala buna este foarte probabil ca medicul tau sa iti recomande amanarea tratamentului medicamentos.

Termometru pentru copii

Termometru pentru copii

Primul lucru pe care parintii il fac atunci cand bebelusul are febra este sa ii ia temperatura. Exista mai multe tipuri de termometre disponibile pentru bebelusi. Parintii pot alege dintre numeroasele termometre de inalta tehnologie cu ecran digital, semnale acustice si chiar senzori infrarosii. Termometrul corporal este dispozitivul prin care se masoara temperatura corpului.

Termometrele pentru copii se comercializeaza sub forma de: termometru digital pentru ureche, termometru pentru frunte, termometru pentru axila, termometru bebelusi tip suzeta, termometru cu infrarosu, toate aceste termometre sunt electronice, fiind foarte usor de folosit cu diverse functii de memorare a temperaturii ulterioare, display luminat, varf flesibil. 

In functie de locul masurarii temperaturii, termometrele se clasifica in:
-Termometre rectale care sunt folosite frecvent la sugari si copii mici, insa greu de suportat de copilul mai mare. Termometrizarea dureaza 2 minute, oferind valoarea corecta;
-Termometre axilare la care termometrizarea dureaza 5-6 minute, fiind folosite mai des la copilul mare;
-Termometre pentru uz oral,masurarea tinand 2-3 minute. Inainte de efectuarea masuratorii, copilul nu trebuie sa consume alimente reci sau fierbinti;
-Termometre timpanice, unde masurarea nu este indicata la sugarul de pana in 3 luni (risc de lezare a timpanului). Valorile obtinute prin masurarea temperaturii timpanice sunt asemanatoare temperaturii orale.

Exista mai multe feluri de termometre copii: digitale, electronice pentru ureche si pentru frunte, termometre-suzeta. Termometrele digitale sunt cele mai rapide si masoara cel mai corect, se pot folosi rectal, oral si axilar. Termometrele electronice pentru ureche sunt rapide, usor de folosit, dar nu masoara atat de corect si nu se pot folosi decat dupa varsta de 3 luni, deoarece sugarii au canalul auricular prea ingust. Astfel, daca aveti un copil mai mic de 3 luni masurarea temperaturii se va face cu un termometru digital intrarectal, de la 3 luni la 4 ani - cu termometru digital intrarectal sau termometrul electronic de ureche, iar la copiii mai mari de 4 ani - cu termometrul digital, dar oral sau axilar.

Corectitudinea masurarii temperaturii cu termometru pentru bebelusi este foarte importanta deoarece febra poate insemna o infectie capabila sa le dea peste cap sistemul imunitar, cauzand probleme serioase.

Temperatura copiilor, la fel si a adultilor, variaza in functie de activitate si de momentul zilei. De regula, corpul este mai fierbinte la sfarsitul dupa-amiezii si inceputul serii. Temperatura normala medie a corpului este de 37°C (cu variatii de la 36 la 37,8°C), aceasta avand loc in functie de momentul zilei si de metoda pe care o folosesti la masurare.

Despre netSEO

netSEO.ro ofera servicii complete de Optimizare site, Servicii PPC (Google Adwords), Design si Implementare site de prezentare, Magazin Online.Oferim servicii SEO de calitate, profesioniste pentru toti clientii nostri.Nu ne oprim pana nu ne atingem obiectivele stabilite la inceputul colaborarii.