Broadhurst Investments a vandut pachetul majoritar detinut la Romportmet

BUCURESTI - 8 septembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Pachetul majoritar de 78% din actiunile operatorului portuar Romportmet Galati, detinut de fondul american de investitii Broadhurst Investments, a fost vandut companiei Mittal Steel.

Astazi a fost perfectata tranzactia, prin care fondul american Broadhurst Investments Ltd. a transferat circa 20 milioane de actiuni in portofoliul companiei Mittal Steel.
Romportmet SA este cel mai important operator portuari de la Dunăre şi are ca obiect de activitate prestarea de servicii portuare de descărcare, încărcare, depozitare, amarare şi expediţie pentru mărfuri vrac - produse laminate şi mărfuri generale.
În anul 1999, societatea Romportmet s-a privatizat în întregime, pachetul majoritar fiind preluat de fondul american de investiţii Broadhurst Investments Ltd., administrat de New Century Holdings (NCH).
Inca de la preluare, NCH s-a implicat activ in formarea unei echipe manageriale puternice si capabila sa sustina proiectele de dezvoltare ale companiei, sa implementeze standardele de performanta si calitate ale NCH si sa sustina programele de investitii. Managerii companiei Romportmet au trecut printr-un amplu proces de instruire si pregatire la standarde internationale (cursuri MBA, 6 SIGMA, CODEX si e-learning).
Siminel Andrei, managerul NCH in Romania declara pe aceasta tema: „Romportmet este rezultatul conlucrarii dintre o echipa manageriala de succes si un administrator profesionist - o formula care a demonstrat capacitatea managementului romanesc.”
NCH s-a implicat activ pentru a sustine financiar si managerial cresterea societati Romportmet, respectand principiile corporatiste ale eticii, transparentei si performantei in afaceri.
Toate aceste eforturi ale NCH au avut ca rezultat cresterea cifrei de afaceri a companiei de patru ori din 1998 pana la sfarsitul lui 2004 si a profitabilitatii Romportmet de la pierderi de 8.6 miliarde ROL la un profit de peste 300 miliarde ROL in 2005. Rezultatele obtinute se datoreaza imbunatatirii serviciilor oferite clientilor, concentrarii pe activitatea de baza si externalizarii activitatilor secundare ale Romportmet.

Despre New Century Holdings

Despre NCH
NCH este un grup activ de investitii in fostele tari comuniste. Investitiile realizate se ridica la aproape 3 miliarde de dolari, din care 275 milioane de dolari investiti in Romania.
NCH administreaza fondurile unor institutii americane dintre cele mai mari si cu reputatie solida: fonduri de pensii (Kodak), banci de investitii (J.P.Morgan) si universitati (Yale, Princeton).
NCH investeste in Romania, in principal, prin intermediul a trei fonduri de investitii – Broadhurst Investments, Lindsell Enterprises si Ivington Enterprises – luand parte la dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei romanesti: industria electrotehnica (Electroparataj, Imsat, UMEB), a materialelor de constructii (Elpreco), de morarit si panificatie (Vel Pitar), servicii financiar-bancare (Libra Bank), servicii financiare de capital si proprietati imobiliare.

Persoana de contact
Angelica Iva
Director Comunicare
NCH Group