Un site web pentru fiecare primărie GRATUIT

BUCURESTI - 3 octombrie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

AdQuick Media Romania este o firmă de Web Design din România, cu sediul în Bacău, ce oferă servicii de Web Design, redesign Site, întreţinere site web, găzduire site, optimizare și promovare site web, programare web ( magazin online, CMS, aplicaţii complexe ) la standarde europene.

Din verificările efectuate de noi, primăria comunei dvs. nu deţine un web site. Astfel, vă trimitem câteva cuvinte din partea noastră în vederea unei posibile colaborări.

Conform normelor Uniunii Europene şi a legislaţiei româneşti în vigoare, primăriile, consiliile locale şi toate instituţiile publice trebuie să aibă site-uri web proprii pe Internet, care să conţină informaţii utile şi actualizate despre activitatea instituţiei respective şi pentru cetăţeni (informaţii despre localitatea respectivă, hotâririle consiliului local, deciziile primarului, un ghid al zonei de interes turistic, poze care să scoată în evidenţă posibilităţile locale, informaţii utile pentru investitori, etc.). Conform legilor 544/2001 și 52/2003 privind dreptul la libera informare și transparenţă decizională, primăriile, consiliile locale şi toate instituţiile publice sunt obligate să aibă site-uri web proprii, să le actualizeze constant și să afișeze hotâririle pe care le iau pe pagina de internet. Legile respective prevăd şi sancţiuni în cazul neconformării cu dispoziţiile legale. Site-urile web pentru administraţia publică trebuie să respecte câteva condiţii obligatorii, impuse de Guvernul României prin norme ale MCTI. Astfel, se spune în normele respective încă de la început că “în vederea garantării calităţii şi utilităţii site-urilor web ale autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, se recomandă o planificare meticuloasă a proiectării, realizării şi întreţinerii site-urilor înainte de demararea proiectului. Imaginea respectivelor autorităţi şi instituţii publice, precum şi cea a României depinde şi de calitatea site-urilor web proiectate.”
Site-urile web reprezintă cea mai bună carte de vizită pentru turişti şi investitori. În acelaşi timp, ele sunt obligatorii în situaţia în care instituţia respectivă intenţionează să deruleze fonduri ale Uniunii Europene. Prin aceste site-uri web se pot promova şi firmele locale, sau alte proiecte locale ale comunităţii.

In urma cercetarilor efectuate am descoperit cum ca, multe primarii din Romania nu au inca un site web pe Internet sau, multe din cele care au deja o pagina web, aceasta nu ofera informatiile necesare si este neactualizata de la crearea ei. Asadar, AdQuick Media Romania vine cu o oferta pe care multi webdesigneri
s-au ferit sa o faca:

Un site web pentru fiecare primarie GRATUIT !

Dupa cum spune Legea 161/2003, fiecare primarie va trebui sa aiba pana la sfarsitul anului 2008, propria pagina de internet.

Site-ul web al unei primarii trebuie sa cuprinda in primul rand:

* Informatii despre componenta primariei (date despre: primar, viceprimar, secretar, organigrama),
* Date despre directiile locale (servicii de gospodarire locala, urbanism, stare civila, compartiment agricol…),
* informatii despre Consiliul Local (consilieri, atributiile consiliului, comisii, dispozitii, hotarari locale, hotarari normative…),
* Informatii utile pentru cetateni (noutati legislative de interes public, acte normative, declaratii de avere, comunicate de presa, proiecte, audiente, acte necesare…)
* Functionalitati online – automatizari oferite prin intermediul site-ului ( formulare pentru propuneri si sesizari, date si formulare de contact pentru toate departamentele, etc).

De asemenea pe site-ul web al primariei / consiliului local trebuie sa fie prezentate informatii legate de:

* Asezarea localitatii,
* Istoric,
* Populatie,
* Economie,
* Clima,
* Galerie foto,
* Obiective turistice,
* Posibilitati de dezvoltare econimica si investitii.

O noua directie de dezvoltare a Internetului este comunicarea online – un concept nou cu perspective importante de dezvoltare in toate domeniile comerciale, sociale sau administrative.

Comunicarea online vine în completarea relatiilor publice si comunicarii prin intermediul sectoarelor de print, TV sau radio.

Comunicarea online construieste punti in mediul de afaceri, apropie partenerii si consolideaza contactele deja stabilite.

In contextul actual al dezvoltarii societătii informaţionale, structurile administratiei publice din tara noastra trebuie sa foloseasca si ele la randul lor acest canal de comunicare intre diferitele structuri ale sale dar şi in procesul de comunicare in mediul social.

Devine din ce in ce mai importanta atat pentru administratie, cat si pentru clientii acesteia – contribuabili, cetateni, grupuri de interese, autoritatea politica – dezvoltarea canalelor de comunicare cu “lumea de afaceri”.

Alaturi de publicitatea prin mass-media clasica este mai mult decat necesara comunicarea online prin intermediul web-ului.

Oferta AdQuick Media Romania

Noi va oferim posibilitatea de a avea propriu site web de prezentare al institutiei publice pe care o reprezentati la cele mai bune preturi in raport cu calitatea.

* Site-urile pe care le vom realiza pentru institutia publica pe care o reprezentati vor fi perfect optimizate pentru a fi cat mai usor gasite de catre motoarele de cautare.
* Designul site-ului dvs. va fi elegant, aerisit si atragator pentru toti vizitatorii.
* Site-ul poate prelua automat stiri si noutati legislative de interes national de pe site-urile de profil.
* Puteti scrie oricand oricate articole pe site cu ajutorul panoului de administrare, la fel de simplu ca atunci cand scrieti un email.
* Puteti atasa articolelor scrise pe site-ul institutiei imagini, filme, orice alte fisiere.
* Puteti avea formulare online interactive pentru completarea anumitor solicitari direct de pe site.
* Va oferim posibilitatea de securizare a datelor site-ului,
* Servicii de administrare, si mentenanta.

Noi, AdQuick Media Romania cream site-ul institutiei publice pe care o reprezentati GRATUIT , dumneavoastra va trebui sa achizitionati doar numele domeniului ( Ex: primariax.ro ), gazduirea siteului si serviciul de mentenanta.

Domeniul pe care il oferim e extensia .ro , este valabil pe termen nelimitat.

Pachetul de gazduire a site-ului pe care il oferim contine spatiu NELIMITAT, trafic NELIMITAT, suport tehnic 24/7/365 garantam protectia datelor si un uptime de 99,9 %.

Cu serviciul de mentenanta puteti modifica fara efort:

- Prelucrarea materialelor oferite.
- Verificare zilnica a functionalitatii site-ului
- Verificare zilnica a functionalitatii linkurilor si a formularelor din cadrul paginilor
- Actualizarea / Modificarea paginilor web
- Realizarea unor noi pagini web, link-uri .
- Introducerea in site a noilor articole/ stiri
- Structura siteului, prelucrarea imaginilor
- Modificarea designului site-ului in functie de noile necesitati
- Analiza competitionala, detaliere statistica.
- Analiza cuvinte cheie, elaborare strategie de indexare.
- Schimbare, adaptare, modificare cuvinte cheie, descriere.
- Statistici/ diagnostic/ indexare oferite de Google.
- Configurarea conturilor de e-mail
- Protejare continut text si foto impotriva copierii de pe site.
- Administrarea bazelor de date, monitorizare permanenta a site-ului
- Monitorizarea pagerank-ului si rezultatelor in motoarele de cautare
- Optimizarea vitezei de incarcare a paginilor web
- Editarea si trimiterea unui newsletter periodic
- modificarea pe site se realizeaza in maxim 24 de ore de la primirea informatiilor.